Frans Braal, de nieuwe voorzitter van vv Lekkerkerk.
Frans Braal, de nieuwe voorzitter van vv Lekkerkerk. (Foto: )

'Mooie uitdagingen bij vv Lekkerkerk'

Frans Braal wil van voetbalvereniging Lekkerkerk een club maken die trots, eenheid en verbondenheid uitstraalt. Een mooie uitdaging als nieuwe voorzitter.

Jan J. Timmer

Lekkerkerk - Onlangs werd Braal (41) tijdens de algemene ledenvergadering voorgedragen en verkozen als opvolger van Siebe Burggraaf, die zijn club twee perioden lang leidde en vorig jaar al aangaf te willen terugtreden. Braal werd vervolgens informeel benaderd tijdens een avond van de Businessclub van vv Lekkerkerk, waarvan hij als sponsor lid is.

"De vraag kwam aan het eind van de avond, zo rond half twee", glimlacht hij. "Ik had al wat drankjes op en zei dat ik er eventueel voor open stond om voorzitter te worden. Niet lang daarna zat ik met Siebe Burggraaf en penningmeester Chris den Hoed om de tafel. Toen werd het ineens behoorlijk serieus, ha ha!

"Tegelijkertijd voelde ik me enthousiast worden en drong ook tot me door dat het best een eer was dat ze me vroegen. Ik besloot het te doen. Nee, ik heb geen ervaring op dit vlak, maar aan de andere kant: ik leid in mijn dagelijks leven wél een bedrijf. Zo groot zal het verschil niet zijn, toch?"

Braal kent vv Lekkerkerk goed omdat hij de vereniging zijn leven lang al volgt. "Ik heb alleen nooit voor deze vereniging gevoetbald", vertelt hij. "Dat had alles te maken met het feit dat vv Lekkerkerk vroeger een zondagclub was en mijn ouders niet wilden dat ik op die dag ging sporten.

Wel ging ik regelmatig kijken bij het A1-elftal dat op een goed niveau voetbalde en heb ik een paar jaar bij Nieuw-Lekkerland gevoetbald. Dat was op zaterdag, dus dat was thuis geen bezwaar."

Enkele jaren geleden trad Frans Braal als sponsor toe bij vv Lekkerkerk. En nu is hij voorzitter en heeft hij plannen om de vereniging nieuwe impulsen te geven.

"Het gaat zeker niet slecht bij vv Lekkerkerk en er zijn veel vrijwilligers met hart en ziel voor de vereniging bezig. Daar neem ik mijn petje voor af. Geweldig! Maar ik vind ook dat de club best wat meer trots, identiteit en eenheid mag uitstralen.

"Dat begint al als je het complex oploopt. De buitenkant van de kantine zou er vind ik zwart-wit moeten uitzien, zodat je meteen ziet: dit is vv Lekkerkerk! Daarnaast vind ik het enorm belangrijk dat we ons sterk gaan focussen op onze jeugd. Sommige kijken naar Spirit en constateren dat jeugdleden van onze vereniging overstappen naar Ouderkerk.

"Wij zouden er met z'n alleen voor moeten zorgen dat we dusdanige faciliteiten voor jonge voetballers scheppen dat ze die overstap helemaal niet meer willen ondernemen.

"We moeten zélf de kracht ontwikkelen om voor iedereen aantrekkelijk te zijn, de verbinding zoeken. Ook vind ik het belangrijk om de kloof tussen de oudere en de jongere leden te verkleinen.

"Nee, ik ben zeker niet van plan om als een olifant door de porseleinkast te gaan. De komende maanden ga ik vooral veel gesprekken aan, luisteren naar onze leden en observeren wat er binnen de club gebeurt.

"Nogmaals, er gaat hier heel veel goed, maar er zijn zeker ook zaken voor verbetering vatbaar. het is een mooie uitdaging om daar met elkaar de schouders onder te zetten.

"Ik ben er van overtuigd dat we daarin zullen slagen. Ik heb er in ieder geval veel zin in om mensen bij elkaar te brengen en er samen voor te zorgen dat deze pracht vereniging zich op een goede manier verder ontwikkelt.

"Want een mooie club ís het. Ik ben er niet voor niets trots op dat ik vv Lekkerkerk mag leiden. Ik hoop het vertrouwen van de leden waar te kunnen maken."

Meer berichten