De bewoners Van Hagen en Van Ieperen namen donderdagmiddag gezamenlijk de onthulling voor hun rekening. Foto: Pieter van der Laan
De bewoners Van Hagen en Van Ieperen namen donderdagmiddag gezamenlijk de onthulling voor hun rekening. Foto: Pieter van der Laan

De Bovenberghe koestert boombank

Pieter van der Laan

Leerlingen verblijden bewoners

Waar zit je lekkerder op een zonnige dag dan op een brede bank bij een boom? Het meubilair was echter aan het verrotten en dat bracht Marianne Westhoek, voorzitter van de cliëntenraad van verzorgingshuis De Bovenberghe, ertoe de timmerafdeling van het Schoonhovens College aan te spreken. Met succes.

Schoonhoven – Vorige week werd de boombank door stoere derdeklassers van de sectie Bouwen, Wonen en Interieur naar Bovenberghe versleept. Daar werd in de tuin van het complex de laatste hand gelegd aan het werkstuk en werd er lustig geboord en gespijkerd door de jongens en de meiden.

De bewoners Van Hagen en Van Ieperen namen donderdagmiddag gezamenlijk de onthulling voor hun rekening. Zij werden uitverkoren, want beide heren kijken vanuit hun aanleunwoningen precies op het gevaarte.

Het was een feestelijke bijeenkomst, die door bemiddeling van Marianne Westhoek werd gecombineerd met muziek van 'De Dons' en ambachtelijk ijs van boerin Cynthia uit Montfoort. De bewoners keken vanuit hun tuinstoelen toe hoe 28 leerlingen en drie docenten van het Schoonhovens College zich presenteerden aan hun opdrachtgever. Enigszins verlegen schuifelden de leerlingen langs de bewoners om kennis te maken. Docent Tom van Kats had weinig moeite om het vriendelijke, doch dringende verzoek van de cliëntenraad te honoreren. "Dat liep uiteraard via de directie. Het was in onze ogen een prima opdracht om de vaardigheden van de leerlingen te tonen. Feitelijk was het een werkstuk, waar steeds met kleine groepjes leerlingen aan werd gepuzzeld. Marianne Westhoek had ons gevraagd of hun oude boombank nog een mooi leven beschoren was, maar dat ding was vrijwel verweerd. Er moest beslist een nieuwe komen."

Het hout werd bekostigd door de Stichting Vrienden van het Schoonhovens College, waarin ruim honderd regionale bedrijven participeren. "Het bestuur wilde best deze actie sponsoren en wij gingen meteen aan de slag. Met name docent Sjaak Ouwerkerk heeft de kar getrokken met mooi resultaat."