Annette Both geeft op uitnodiging van Stichting Won een workshop houtsnijden in Lekkerkerk als onderdeel van de Zomerschool.
Annette Both geeft op uitnodiging van Stichting Won een workshop houtsnijden in Lekkerkerk als onderdeel van de Zomerschool. (Foto: pr)

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Presentatie politie Haastrecht

Krimpenerwaard - Op vrijdag 12 juli geeft de politie Krimpenerwaard een korte presentatie in de Amaliahof. Het thema is veiligheid in en om het huis. We sluiten af met een speciale Bingo. Tijd van 10.00 tot 11.30 uur. Locatie Amaliahof Haastrecht. Toegang vrij, opgeven niet nodig.

Vakantie in Dorcaswinkel

Schoonhoven - De Dorcaswinkel in Schoonhoven is open tot en met zaterdag 20 juli. "Daarna zijn we open op de zaterdagen: 10, 17, 24, 31 augustus van 13.00 tot 16.00 uur. Vanaf dinsdag 3 september gelden de reguliere openingstijden weer. Ook in de vakantieperiode bent u van harte welkom in onze winkel."

Rommelmarkt

Krimpen aan den IJssel - Op woensdag 28 augustus vindt tussen 9.00 en 12.00 de jaarlijkse rommelmarkt/kofferbakverkoop plaats op het dorpsplein van Krimpen aan de Lek. Het is mogelijk om uw spullen te verkopen vanuit uw kofferbak of vanaf een kleedje. Beide opties zijn gratis maar i.v.m. de beperkte ruimte is aanmelden voor de kofferbakverkoop noodzakelijk. U kunt zich hiervoor aanmelden bij onze secretaris (secretaris.krak@gmail.com)

Zomersport

Krimpenerwaard - Activiteitenstop in de zomer? Niets te doen? Iedereen weg? Wij zijn er nog!! In juli en augustus kun je elke week buiten bewegen. Heerlijk op een groot veld. Onder begeleiding van een fysiotherapeut. Die zorgt ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen! Deelname in juli en augustus voor slechts € 2 euro! Bergambacht: woensdags van 9.00-10.00 uur. Op het grasveld naast de Arendshoeve o.l.v. Ruben Verrips Haastrecht vrijdags van 9.00-10.00 uur op het grasveld van het Zwembad De Loete o.l.v. Marije Bosboom .Na afloop kun je nog een kopje koffie drinken!

Walking football

Krimpen aan den IJssel - 60-plusser en zin om (weer) te voetballen? Voetbalvereniging DCV, KrimpenerWijzer en Synerkri zijn voornemens om vanaf augustus te starten met Walking Football. Walking Football is een voetbalvariant waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, niet gerend wordt. Walking Football wordt gespeeld zonder keepers en de bal komt niet boven heuphoogte. De spelvariant leent zich bij uitstek voor 60-plussers; de aangepaste speelwijze beperkt namelijk het risico op vervelende blessures. Na het voetbal is het tijd voor een kopje koffie in de voetbalkantine. Lijkt het u/jou leuk om vanaf woensdag 28 augustus om 9.00 uur (wekelijks!) met een aantal mannen te starten met Walking Football? Maak dan nu vast u/jouw interesse kenbaar door een mail te sturen naar Siemen de Wilde (voorzitter@dcvkrimpen.nl) of Ellen van Pelt (ellenvanpelt@krimpenerwijzer.nl). Vrijwillig de groep trainen en/of begeleiden? Graag, laat het weten!

Workshop glas decoreren

Krimpenerwaard - Op woensdag 10 juli organiseert de SWOBV een workshop glasdecoreren (18+). Flessen/glazen kunnen met verschillende materialen gedecoreerd worden (touw, lint, knopen, schelpen, hout, stof). De workshop is van 14.00 tot 16.30 en kost € 5,00 (incl. materialen koffie/thee). De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2 Bergambacht. Aanmelden SWOBV tel. 350012 of info@swobv.nl

Boekverkoop

Krimpenerwaard - De bibliotheken in Ouderkerk a/d IJssel en Gouderak maken ruimte in de kasten. Iedere week komen er prachtige nieuwe boeken binnen en na verloop van tijd wordt het dringen op de planken. Daarom verkopen we onze oude boeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De redenen waarom de materialen afgeschreven worden zijn divers.Het zijn bijvoorbeeld titels die niet of nauwelijks meer geleend worden, of de informatie is niet actueel genoeg. Dat geldt met name voor onderwerpen waarbij ontwikkelingen snel verlopen, zoals computerprogramma's, social media, reisgidsen en boeken voor spreekbeurten. Als klant moet je er van uit kunnen gaan dat de informatie in de bibliotheek juist is en niet verouderd. Ook oude, vieze, kapotte en stukgelezen boeken worden afgeschreven, maar die gaan rechtstreeks naar het oud papier. We vragen per boek €0,50 dus kom voor je vakantie nog langs en sla je slag!

Gezocht: chauffeurs

Krimpenerwaard - SWOBV is dringend op zoek naar chauffeurs binnen Bergambacht, met name voor de woensdagen. "Wilt u af en toe een bijdrage leveren? Natuurlijk houden we rekening met uw wensen." Als vrijwilliger kun je altijd nee zeggen. Meer weten: bel 0182-350012 of mail naar info@swobv.nl.

Cultuurhuis in de zomer

Krimpen aan de Lek - Tijdens de zomermaanden, juli en augustus, is de receptie van Cultuurhuis Krimpen aan de Lek op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur geopend voor je vragen én voor ticketverkoop. "Vanaf 2 september staan wij op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur weer voor je klaar. Wil je alvast weten welke activiteiten er in het komend seizoen in het Cultuurhuis plaatsvinden? Kijk snel op onze facebookpagina www.facebook.com/Cultuurhuiskrimpenaandelek en like ons!

Kom gezellig langs in het Cultuurhuis, de Markt 201 te Krimpen aan de Lek.

Workshop houtsnijden

Lekkerkerk - Annette Both geeft op uitnodiging van Stichtin Won een workshop houtsnijden in Lekkerkerk als onderdeel van de Zomerschool. De workshop is op dinsdag 16 juli en dinsdag 13 augustus van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden kan via apmboth@hotmail.com of 06-18260535. Voor eventueel. vervoer kunt u contact opnemen met Stichting WON. Meedoen kost 15 euro incl. materialen, koffie en wat lekkers.

ijsselenlekstreek.nl

Meer berichten