Foto: Marco De Swart

Nierstichting zoekt collectanten in Krimpen aan den IJssel

Voor de landelijke collecteweek van 15 t/m 21 september zoekt de Nierstichting enthousiaste collectevrijwilligers in Krimpen aan den IJssel.

Krimpen aan den IJssel - Door heel Nederland collecteren in deze week duizenden vrijwilligers met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het welzijn van nierpatiënten. En dat is hard nodig, want het leven van een nierpatiënt is geen leven, maar overleven.

Daarom zet de Nierstichting zich in voor een toekomst waarin nierziekten beter te behandelen en zelfs te genezen zijn. Met de collecteweek in zicht, zoekt de Nierstichting in met name Krimpen aan den IJssel nog nieuwe enthousiaste collectanten.

"Ook zijn wij op zoek naar een collectecoördinator voor de gebieden Boveneind en Oud Krimpen. Een collectecoördinator is een belangrijke schakel. Zonder hem of haar kan er in een gemeente geen collecte plaatsvinden.

"De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting", benadrukt Cees de Krijger, regiomanager van de Nierstichting. "Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met onze collectevrijwilligers. De inzet van deze vrijwilligers maakt namelijk écht het verschil."

Aanmelden 

Aan de Nierstichting zijn inmiddels ruim 60.000 collectevrijwilligers verbonden. Toch worden nog niet alle huishoudens in Krimpen aan den IJssel bereikt.

Een collectant investeert gemiddeld twee uur van zijn of haar tijd aan de collecte. Maar maakt daarmee voor nierpatiënten een wezenlijk verschil.

Nierpatiënten hebben de hulp van collectevrijwilligers heel hard nodig. Loopt u twee uurtjes mee in uw buurt? Meld u aan via www.nierstichting.nl/2uur.

Als coördinator organiseert u de jaarlijkse collecte in de gebieden Boveneind en Oud Krimpen. U bent het gezicht en eerste aanspreekpunt van de Nierstichting, daarmee bent u een belangrijke en waardevolle schakel. Organiseert u graag en kunt u anderen enthousiast maken?

Dan is coördinator worden wellicht iets voor u en vertellen wij u daar graag meer over. Neemt u dan contact op met de collecteafdeling van de Nierstichting via telefoonnummer 035-6978050 of stuur een e-mail aan collecte@nierstichting.nl

Voor meer informatie: www.nierstichting.nl

Meer berichten