Gigantische mol in het Loetbos

Het Loetbos wordt steeds leuker voor kinderen. Na het sprookjesfiguur en een speelroute is er deze week een gigantische mol geplaatst. De mol, een dier dat veel voorkomt in Krimpenerwaard, is te vinden achter de Hendrikshoeve. 

Krimpenerwaard - Het plaatsen van de mol was een hele onderneming. Het kunstwerk van 2 meter 70 hoog en 3 meter lang, weegt 800 kilo en moest op een dieplader vanuit Oost-Nederland naar Krimpenerwaard vervoerd worden. Een bijzonder gezicht, een mol met convoi exceptionnel over de snelweg. 

Toiletgebouw en overdekte zitplaatsen

De grote opknapbeurt van het Loetbos is bijna afgerond. Zo is in het Loetbos ook het nieuwe toiletgebouw bijna klaar, evenals de overdekte zitplaatsen die 'het hoedje van het Loetje' genoemd worden.

Na de zomer wordt een feestelijke afsluiting van het project in het Loetbos en Krimpenerhout georganiseerd. 

Wensen

De werkzaamheden vormen onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie Midden-Holland die als doel heeft de recreatiegebieden in het Groene Hart beter te laten aansluiten bij de wensen van de huidige recreant. De provincie Zuid-Holland draagt financieel bij aan de kwaliteitsimpuls.

Staatsbosbeheer is als beheerder verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. Samenwerking vindt plaats met gemeenten, waterschappen, omwonenden en andere belanghebbenden uit de omgeving om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden.

Kijk voor meer informatie over de projecten en hun voortgang op www.kwaliteitsimpulsgroenalliantie.nl.

Meer berichten