Pleinsport op obs Kortland  Lansingh Zuid.
Pleinsport op obs Kortland Lansingh Zuid. (Foto: Synerkri)

Iedereen doet mee op het schoolplein!

Het schoolplein is een mooie plek om samen buiten te spelen. En met goede begeleiding is dat voor iedereen leuk. Daarom zijn Comenius Krimpen en Synerkri een samenwerking gestart in het organiseren van Pleinsport.

Krimpen aan den IJssel - Leerlingen van het 2e schooljaar van Comenius Krimpen begeleiden 5 weken sportieve activiteiten op de schoolpleinen van obs Kortland en obs Groeiplaneet.

Wekelijks nemen tussen 80 en 100 leerlingen van deze scholen deel aan de activiteiten. Daarbij is er voor elke leeftijd wat leuks te doen. Voor de kleintjes is er bijvoorbeeld stoepkrijten en touwtjespringen. Voor de ouderen bokslessen, voetballen en handboog schieten.

De activiteiten zijn het resultaat van een mooie samenwerking tussen Synerkri, die op diverse schoolpleinen Pleinsport organiseert, en Comenius Young & Strong, waarin leerlingen het sportprofiel kunnen volgen.

Vooraf bedenken de sportdocenten van Comenius en Synerkri samen met de leerlingen geschikte activiteiten. Zij krijgen les hoe ze dat in de praktijk kunnen uitvoeren en hoe ze kinderen kunnen begeleiden.

De activiteiten zijn een groot succes bij de leerlingen van Comenius en de basisscholen. Zelfs op een studiemiddag, waarop de kinderen vrij zijn, komen nog 20 kinderen terug naar school om te spelen.

En zoals een van de leerlingen van Comenius zei: “Om eerlijk te zijn had ik er eerst niet zo veel zin in want we zijn later uit van school. Maar nu kijk ik uit naar de vrijdagen. Als de kinderen het naar hun zin hebben dan heb ik het ook naar mijn zin.”

Op 5 juli hebben we het project afgesloten met een speelmiddag van 1500 tot 1700 uur op de oude kunstgrasvelden aan de Driekamp.

Meer berichten