Stefan Kok: Krimpenaar op doel bij tweededivisieclub.
Stefan Kok: Krimpenaar op doel bij tweededivisieclub. (Foto: John de Pater)

Stefan Kok kijkt terug op droomjaar

In het seizoen van 'eind goed al goed' was Stefan Kok bij ASWH de grote revelatie. Halverwege de competitie moest de 20-jarige keeper aan de bak als vervanger van de geblesseerd geraakte Stef Doedee om vervolgens niet meer uit de basis te verdwijnen.

Jan J. Timmer

Krimpen - "Ik besef als geen ander dat dit heel bijzonder is," glimlacht de jonge inwoner van Krimpen aan den IJssel die ooit bij vv Spirit begon en daarna elf jaar lang deel uitmaakte van de jeugdopleiding van Excelsior, om uiteindelijk bij ASWH terecht te komen.

"Ik heb niet al teveel herinneringen meer aan periode bij Spirit", vertelt hij. "Ik was nog zo jong. Wel weet ik dat ik het een fijne vereniging vond en dat ik er mijn basis meekreeg als sportman. Dat is toch iets om dankbaar voor te zijn."

Bij ASWH maakte hij dit seizoen zijn competitiedebuut in het duel met Quick Boys. "Eerste keeper Stef Doedee raakte geblesseerd en ik kwam er in. Of ik nerveus was? Nee. Daar was ook geen tijd voor. Het ging allemaal zo snel."

Die nuchtere benaderingswijze van Stefan Kok bracht hij sinds zijn entree voortdurend in praktijk. "Ik heb constant gepresteerd", stelt hij ook zelf vast.

"En ik voelde me per wedstrijd sterker worden. De ervaring die ik de voorbije maanden mocht opdoen is echt goud waard. Het heeft me geholpen om een completere keeper te worden. En was was het ook geweldig dat ons elftal zo in de flow raakte op driekwart van de competitie.

Een goed gevoel dat stand hield tot en met de nacompetitiefinale tegen FC Lienden. Toen het laatste fluitsignaal klonk voelde ik me puur gelukkig, Ik kan me niet herinneren dat ik als sporter ooit zó blij ben geweest.

"Dat je zoiets mag meemaken terwijl je nog maar kort in een eerste elftal staat. Normaal gesproken beleef je dit soort dingen één of hooguit twee keer in je seniorencarrière. Dan is het toch een voorrecht dat je op je 20e zo'n succes mag noteren?!"

Stefan Kok hoopt ook komend seizoen op doel te staan in ASWH 1. "Mijn hoofddoel? De concurrentie achter me laten."

Meer berichten