Astrid Noorlander: enthousiast over de Sport-BSO's.
Astrid Noorlander: enthousiast over de Sport-BSO's. (Foto: )

Sport-BSO brengt kids in beweging

Buitenschoolse opvang met een sportief en speels tintje; dat is de Sport-BSO. Zowel in Lekkerkerk als in Krimpen aan de Lek is er één te vinden onder de vlag van Stichting Kinderopvang Nederlek (SKN).

Jan J. Timmer

Krimpen aan de Lek - SKN startte enkele jaren geleden met een Sport-BSO in Lekkerkerk. Het initiatief trok al snel belangstelling van ouders en kinderen en draait inmiddels volop. In Lekkerkerk maakt men gebruik van sportpark Tiendweg-West, op korte - en veilige- loopafstand van Het Schateiland, de basisschool waarin de Sport-BSO gevestigd is.

Het succes van de Lekkerkerkse locatie was voor SKN een goede reden om iets dergelijke ook in Krimpen aan de Lek van de grond te tillen. "We zijn medio oktober 2018 met een Sport-BSO gestart vanuit de Floraschool", vertelt Karin Noorlander, directeur van SKN. "Daarbij zijn we, net als in Lekkerkerk, opgetrokken met SVN, beheerder van de sportparken in Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk. Die samenwerking bevalt uitstekend en heeft er inmiddels al toe geleid dat we de verbintenis met plezier gaan verlengen."

"Het Sport-BSO is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur. Ze is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 . De sport- en spelonderdelen vinden plaats op sportpark Tiendweg-West in Lekkerkerk en sportpark Tiendweg in Krimpen aan de Lek. We maken op beide locaties gebruik van een half voetbalveld en de kleedkamers.

"Het mooie van deze parken is dat ze in alle opzichten een mooie en veilige entourage bieden. Ook in Krimpen aan de Lek is de wandeling er naar toe kort en autoluw. Ideaal dus. Voeg daar aan toe de uitstekende en motiverende leiding en de leuke sportonderdelen en je snapt al dat veel kinderen graag onze Sport-BSO's bezoeken!"

Vooral gezond

Karin Noorlander wil duidelijk stellen dat een Sport-BSO géén verlengstuk is van een sportvereniging. "Wij doen het op onze eigen manier en laten kinderen kennismaken met verschillende takken van sport en bewegingsvormen. Soms ook laten we specialisten van buiten komen om met de kinderen aan de slag te gaan met een bepaalde sport. Er komen heel wat verschillende sporten en spelen voorbij, waarbij de kinderen een belangrijke vinger in de pap hebben. De keuze voor een bepaalde sport maken we veelal in overleg met hen. Dat werkt extra motiverend."

Het belang van een Sport-BSO is misschien wel groter dan ooit, denkt Karin Noorlander. "Onderzoeken wijzen uit dat veel jongens en meisjes te weinig bewegen en vaak binnen zitten en achter de computer veel tijd door brengen. Dat is eigenlijk best jammer, want bewegen in de buitenlucht is ontzettend belangrijk en vooral gezond.

"Wij verzorgen die beweging, en dan ook nog eens op een aantrekkelijke en verantwoorde manier. Ook zijn er veel kinderen die de behoefte om na een dag op school lekker te sporten en het hoof even leeg te maken. Met een Sport-BSO voorzie je in beide behoeften in een uitdagende en sociaal veilige omgeving en gediplomeerde leiding. Beter kun je het niet hebben als kind én als ouders!"

Voor meer info: mail naar: directie@kinderopvangnederlek.nl of bel met 0180-522277.

Meer berichten