Dianne en Julie met hun beker.
Dianne en Julie met hun beker. (Foto: Reina Vennink)

JCK judoka's van het jaar in zonnetje gezet

Het judoseizoen zit er weer op voor JCK. Tijdens een gezellige afsluiting werd teruggeblikt op de vele mooie resultaten die zijn behaald. Op basis van deze resultaten zijn de eindklassementen voor de judoka’s van het jaar berekend. Elke podiumplaats levert al naar gelang de zwaarte van een toernooi punten op.

Krimpenerwaard - In drie categorieën werd gestreden om deze titel. De jongens, meisjes en talenten. In de talenten zijn de judoka’s tot en met hun 1e jaar in de onder 15 jaar actief.

Bij de meisjes was Dianne Stolk de winnares. Dianne behaalde het hoge aantal van 71 punten waarmee zij Sascha Röer (de winnares van het vorige seizoen) 5 punten voorbleef. Dianne wist het verschil onder andere te maken door het prestigieuze Internationaal Residentietoernooi te winnen.

Sascha maakte het spannend door 4 toernooien te winnen dit seizoen. Tanya Trouwborst completeerde het podium. Met 51 punten werd zij 3e. Tanya wist zich dit jaar te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap, maar wist zich ook in België en Engeland naar het podium te knokken.

Bij de jongens behield Joeri de Bruin met 48 punten zijn titel. Joeri had als mooiste resultaten het goud in de Open Zeeuwse en zilveren medailles op de zeer sterk bezette toernooien van Beek en Donk en het Sprokkeltoernooi.

Mick Röer wist zich verdienstelijk naar een 2e plaats te knokken. Voor zowel Joeri als Mick is het een eerste seizoen in de onder 21 jaar. Dat zij zich hierin zo sterk hebben weten te manifesteren is een groot compliment waard. Kevin de Bruin wist op het eigen JCK Zomertoernooi met een bronzen medaille de 3e plaats veilig te stellen in het eindklassement.

De klasse met de meeste deelnemers is die van de talenten. Sebastian Dospinescu werd dit seizoen Zuid Hollands kampioen en wist nog 4 andere toernooien te winnen. Het leverde hem met 65 punten een 3e plaats op. Sebastian is een 1e jaars wedstrijdjudoka en om dan direct het podium te behalen in deze competitieve klasse is bijzonder knap.

Emma Verweij haalde 1 punt meer dan Sebastian. Met 66 punten mocht Emma voor het 3e jaar op rij de 2e plaats in het totaalklassement in ontvangst nemen. Emma heeft wederom een uitstekend seizoen gedraaid. Toernooiwinst werd onder andere behaald tijdens het grootste meidentoernooi van Nederland in Rotterdam.

De winst in het klassement ging voor het 2e jaar op rij naar Julie Vennink. Net als Emma wist Julie 11x de weg naar het podium te vinden. Julie had van alle judoka’s van JCK de meeste punten. Maar liefst 76 punten werden behaald door Julie.

Viermaal goud en 5 zilver op grote toernooien in binnen- en buitenland zorgde voor dit hoge puntenaantal. Voor Julie was deze prijs een mooie afsluiting van haar tijd als wedstrijdjudoka van JCK. In het nieuwe seizoen zal zij de overstap maken naar De Korte in Hoogvliet. JCK helemaal verlaten doet ze (uiteraard) niet.

Ze blijft betrokken als assistente (samen met Emma) van de leraar op de woensdag bij het begeleiden van de beginnende judoka’s.

Meer berichten