De deelnemers van het Activeringscentrum hebben er hard aan gewerkt. Het resultaat mag er zijn.
De deelnemers van het Activeringscentrum hebben er hard aan gewerkt. Het resultaat mag er zijn.

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Witte Tent week

GOUDERAK - Van maandag 26 augustus t/m donderdag 29 augustus is er weer van alles te beleven aan de Kerkstraat in Gouderak voor jong en oud(er). 's Morgens zijn kinderen van 4-12 jaar welkom in de Witte Tent bij de kinderbijbelclub. 's Middags is er op maandag een spel, dinsdag kindermarkt en woensdag spelletjes bij zwembad 'de Baan'. Op maandagavond organiseert de brandweer waterspelen op het Brouckplein en woensdagavond is er een Amerikaanse maaltijd.

Ook aan de tieners is gedacht; zij kunnen op dinsdag meedoen aan een escaperoom en op donderdag aan de Poldersurvival! We sluiten op donderdagavond af met poppentheater 'Onwijz' en de lampionnenoptocht.

Kijk voor het hele programma op:

gouderaksekerk.nl

Workshop
Hout branden

Krimpenerwaard - De hoogste tijd om onze creatieve geest aan het werk te zetten tijdens deze workshop houtbranden. Hout graveren vergt wat concentratie en toch zal de gezelligheid niet ontbreken! Deze workshop hout bewerken kan eigenlijk iedereen en is ontzettend leuk voor alle leeftijden! Op een gezellige locatie leert u om een leuke tekst in het hout te graveren. Alles is mogelijk! Hout graveren doe je met een pen die gloeiend heet wordt in de punt. Er kunnen verschillende opzetstukjes op de brandpen. Er zijn voldoende voorbeelden aanwezig, maar je/u kunt natuurlijk ook zelf een idee meenemen! Print het idee uit en neem het mee naar de workshop! Kiezen kan uit drie soorten planken, met koord en eventueel een haakje. Kom gezellig meedoen en ga ook met zo'n leuke plank naar huis! Tijd: dinsdag 13 augustus van 10.00 tot 12.00 uur. Prijs : € 15,00 (all-in, en koffie/thee, wat lekkers) Locatie : De Buurtschuur, Tiendweg West 12, Lekkerkerk. Docent : Annette Both. Aanmelden via : apmboth@hotmail.nl of 06-18260535

Walking Football

Krimpenerwaard - Walking Footbal is opgericht door de KNVB als een nieuwe vorm van voetbal. Bij deze voetbalvorm wordt in wandeltempo op een kwart veld gespeeld. Deze nieuwe voetbalvorm zorgt ervoor dat je kunt blijven door voetballen ook als je niet zo snel meer kunt. Ook V.V. Stolwijk gaat starten met het aanbieden van Walking Football. Samen met de Buurtsportcoach van Team Sportservice Krimpenerwaard organiseert de vereniging een WF Kick-off op donderdag 5 september om 19:30, Sportlaan 38 in Stolwijk. VV Lekkerkerk houdt een demonstratie op zondag 15 sept. van 10:00 uur tot 11:00! En bij de VV Bergambacht gaan we echt beginnen op donderdag 5 september van 10-11 uur! Aanmelden graag bij SOWK-midden 0182-350012 of via g.goudriaan@swok-midden.nl

Wandeling

Krimpenerwaard - SWOS organiseert op dinsdag 13 augustus een wandeling door Schoonhoven & bezoek aan natuurmuseum De Wielewaal. "Vanaf de SWOS lopen we over de dijk naar het natuurmuseum De Wielewaal in Willige Langerak. Bij aankomst kunt u een kijkje nemen in het prachtige natuurmuseum. Vervolgens krijgt u een kopje koffie met gebak. Om ongeveer 12.00 uur lopen wij via de Tiendweg weer terug naar de SWOS. We verzamelen om 10.00 uur. De wandeling is ca. 8 km." Kosten bedragen €2,50 per persoon (+ entree Wielenwaal). Graag opgeven voor 12 augustus. Voor meer informatie of om u op te geven kunt u contact opnemen met de SWOS via:
0182-384550 of activiteiten@swoschoonhoven.nl

Zomer high tea

Krimpenerwaard - SWOS organiseert op dinsdag 20 augustus om 14.00 uur een high tea. Met het mooie weer kunt u op het plein genieten van heerlijke lekkernijen en verschillende soorten thee. Ook treedt zangkoor Cheerio deze middag op. Kosten voor deze middag zijn € 7,- per persoon.
Graag opgeven voor 16 augustus. Voor meer informatie of om u op te geven kunt u contact opnemen met de SWOS via:
0182-384550 of activiteiten@swoschoonhoven.nl

Pluktuin

Lekkerkerk - De Bloemen Pluktuin van Activeringscentrum De Buurtschuur is er helemaal klaar voor om gepluk te worden. De deelnemers van het Activeringscentrum hebben er hard aan gewerkt. Het resultaat mag er zijn. Voor maar € 1,00 kan er een bosje bloemen geplukt worden. De tuin is open elke dag van 10.00 uur tot 15. 30 uur. In het weekend gesloten. Iedereen is van harte welkom. Locatie: Tiendweg - West 12 in Lekkerkerk. Meer informatie via, tel. 0180 441 201 of 06 46260530.

Wijkbuffet

Krimpenerwaard - Op donderdag 22 augustus is er weer een wijkbuffet in de Breeje Hendrick te Lekkerkerk. Vanaf 17.00 uur staat er een warm en koud buffet klaar. Opgeven kan t/m 16 augustus bij de receptie van de Breeje Hendrick. tel. 0180-661544. Leden van het Servicepakket betalen € 13,50, niet leden betalen € 14,50.

Workshop

Krimpenerwaard - Op woensdag 14 augustus is er een workshop Programmeren met de Micro:bit on Bibliotheek aan den IJssel. Programmeren is leuk en iedereen kan het! Speciaal voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Meer informatie staat op www.bibliotheekaandenijssel.nl/zotofistechniek. Of kom langs in de bibliotheek, Nachtegaalstraat 8 te Krimpen aan den IJssel.

Inloophuis

Krimpen aan den IJssel - Ook in augustus is Inloophuis De IJssel open. Ook in de Zomermaand augustus blijft het Inloophuis de IJssel, locatie Krimpen aan den IJssel open met activiteiten voor kankerpatiënten en mantelzorgers. Op 13 augustus er voetmassage. Op 20 augustus is er een heerlijk zomerlunch voor 3,50 euro per persoon. Op 27 augustus is er ontspanningsmassage en de workshop cadeau-doosjes (meedoen kost 3,50 euro). De activiteiten vinden plaats tussen 13.30 – 16.30 uur. Locatie Vijverhoek, Lage Vijver 2 in Krimpen aan den IJssel. Aanmelden kan via, tel. 010-7370069 of via info@inloophuisdeijssel.nl

Meer berichten