Al vanaf 6 jaar kun je terecht bij waterpolo of safarizwemmen bij zwemvereniging de Lansingh. Foto: Mariëlle van der Lee
Al vanaf 6 jaar kun je terecht bij waterpolo of safarizwemmen bij zwemvereniging de Lansingh. Foto: Mariëlle van der Lee (Foto: )

De Lansingh zoekt nieuwe zwemhelden

Als je op zoekt bent naar een nieuwe, sportieve en gezellige uitdaging ben je bij de Lansingh aan het goede adres. Wat er zo leuk aan is? Mark Verkerk, bestuurslid van de Krimpense zwemvereniging legt het uit: "De teamspirit. Veel mensen zijn al heel wat jaren betrokken bij de vereniging. Ik ook."

Mariëlle van der Lee

Krimpen aan den IJssel – Mensen komen elkaar aanmoedigen als ze zelf niet eens hoeven te spelen. Het is net een grote familie en ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt. We willen dan ook graag met elkaar nieuwe jeugd opleiden en onze vereniging uitbreiden".

Bij het wedstrijdzwemmen zijn zelfs jongeren die op nationaal niveau presteren, maar iedereen is welkom om te leren, ook beginners.

Safarizwemmen

Safarizwemmen is uniek in Nederland. Je kunt hier terecht als je tussen de 6 en 12 jaar bent en een A-diploma hebt. Mark: "Als je (nog) meer plezier uit het zwemmen wil halen is dit echt een uitgelezen kans. Elke week krijg je les in waterpolo, wedstrijdzwemmen en recreatief zwemmen. Je leert alles vanaf het begin.

'Zo kun je op een speelse manier kennismaken met de sporten en zelf ontdekken wat je het leukst vindt om te doen en wat je het beste kunt. Je kunt daarna doorstromen naar de diverse teams die er al zijn - al heel wat kinderen zijn hier inmiddels in voorgegaan.

"Bovendien wordt safarizwemmen aangeboden voor het aantrekkelijke tarief van 15 euro per maand. Vanaf september start er een nieuwe groep en daar is nog ruimte voor nieuwe helden."

Waterpolo

Ook bij de waterpolo start in september een nieuw jeugdteam, waar je gerust bij aan kunt sluiten. Dit team traint op zaterdag (voor het spel) en dinsdag (voor de techniek).

Iedere les mag je ook op het doel werpen, dus dat is alvast een mooie uitdaging. De waterpolo heeft diverse leeftijdsgroepen, dus je past altijd ergens bij. Het is een vriendschappelijke sport die goed is voor je conditie en voor al je spieren.

Je speelt het eerste jaar nog geen competitie, maar wees niet bang dat je je gaat vervelen. Er worden genoeg toernooitjes georganiseerd. Lol is belangrijk, weten ook de trainers en vrijwilligers. Dat is het uitgangspunt.

Meedoen?

Je leert vanaf het begin de technieken die je nodig hebt voor de diverse sporten. Maak nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, werk samen in een team, ga aan de slag met de bal in het water.

"Een bal gooien vanuit het water lijkt gemakkelijk, maar dat kan echt niet iedereen", lacht Mark. De nieuwe teams gaan hoe dan ook van start, maar zitten nog niet vol.

Voel je welkom om een kijkje te komen nemen. Ook volwassenen zijn van harte welkom bij de diverse sporten die zwemvereniging de Lansingh biedt: ook trimzwemmen en recreatief zwemmen zijn mogelijk.

Bij alle sporten kan jong en oud een gratis proefles volgen. Aanmelden kan via communicatie@lansingh.nl of kijk op:

www.lansingh.nl

Meer berichten