'Cantica Nova´ is een interkerkelijk christelijk jongerenkoor dat repeteert in de Krimpenerwaard.
'Cantica Nova´ is een interkerkelijk christelijk jongerenkoor dat repeteert in de Krimpenerwaard. (Foto: )

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Spelletjes bij ZomerTaal

Krimpenerwaard - Het Taalhuis Krimpenerwaard organiseert weer leuke taalactiviteiten in de zomervakantie! Dus wil je extra Nederlands oefenen? Of andere mensen helpen met de taal? Kom dan met je kinderen, ouders, vrienden of buren naar ZomerTaal! Deze week gaan we het bij ZomerTaal hebben over de natuur. Henk van Leeuwen komt een presentatie geven over het jagen in de Krimpenerwaard. Interessant dus! Creatievelingen kunnen aan de slag met het maken van een bloemenkrans. En volgende week zijn er weer taalspelletjes bij ZomerTaal. We organiseren ZomerTaal in de bibliotheek van Schoonhoven op: Donderdag 15 augustus – van 10.00 tot 11.30 uur – Thema Natuur. Donderdag 22 augustus – van 10.00 tot 11.30 uur – Taalspelletjes En we organiseren ZomerTaal in de bibliotheek van Lekkerkerk of Krimpen aan de Lek op: Vrijdag 16 augustus in Krimpen aan de Lek – van 10.00 tot 11.30 uur – Thema Natuur Vrijdag 23 augustus in Lekkerkerk – van 10.00 tot 11.30 uur – Taalspelletjes Kom gewoon! Het is leuk om er bij te zijn en alles is gratis!

Oppas nodig?

Krimpenerwaard - Zorgt u intensief voor een volwassen persoon? Dan wilt u er misschien wel eens even tussen uit. Wij hebben daarvoor een oppasdiens, meldt SWOK midden. "Betrouwbare door ons geselecteerde mensen die een middagje kunnen oppassen. Hoe regel je dat? Je belt drie dagen van te voren om een oppas, een Mantelmaatje noemen we dat. Wij koppelen u dan aan een vrijwilliger die door ons is opgeleid. Deze komt even wat eerder zodat u kunt kennismaken. U kunt ons bellen tussen 09-13 uur, telefoonnummer 0182-350012."

Repetitie Cantica Nova

Krimpenerwaard - 'Cantica Nova´ is een interkerkelijk christelijk jongerenkoor dat repeteert in de Krimpenerwaard. Het koor is opgericht in 2017 door een groep enthousiaste jongeren en musici. Het Christelijk Jongerenkoor Cantica Nova (Nieuw Lied) zingt psalmen, geestelijke liederen en klassieke werken. We repeteren tweewekelijks op woensdagavond in Berkenwoude. Het koor staat onder enthousiaste leiding van Joanneke de Jongh. Elk seizoen zingen we mee met vier tot zes concerten of we organiseren als koor zelf een concert in één van onze prachtige oude kerken in de regio. Met als doel: 'Zijn Naam moet eeuwig eer ontvangen!' Is je interesse gewekt? Kom dan vrijblijvend een avondje meezingen! Open repetitieavonden (D.V.): woensdag 28 augustus en 11 september.

cjkcanticanova.nl

Kom golfen

Krimpenerwaard - Wegens succes is er alweer een nieuwe datum ingepland voor het volgen van onze 1-daagse cursus Baanpermissie bij Golfbaan Crimpenerhout. "Kent u iemand die graag wil leren golfen of overweegt u zelf om kennis te maken met de golfsport? Schrijf dan snel in voor deze 1-daage cursus Baanpermissie op zondag 22 september. De kosten voor de cursus (incl. lunch) bedragen € 99,00 p.p. De cursus is o.l.v. van één onze golfprofessionals en vindt plaats van 10.00-16.00 uur en omvat 5 uur golfles, inclusief 2 uur baanles. De cursus wordt gegeven in kleine groepjes van minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. Na het volgen van deze cursus krijgt u direct Baanpermissie en mag u zelfstandig de baan op! Inschrijven kan via www.golfbaancrimpenerhout.nl of stuur ons een e-mail: info@golfbaancrimpenerhout.nl

Witte Tent week

GOUDERAK - Van maandag 26 augustus t/m donderdag 29 augustus is er weer van alles te beleven aan de Kerkstraat in Gouderak voor jong en oud(er). 's Morgens zijn kinderen van 4-12 jaar welkom in de Witte Tent bij de kinderbijbelclub. 's Middags is er op maandag een spel, dinsdag kindermarkt en woensdag spelletjes bij zwembad 'de Baan'. Op maandagavond organiseert de brandweer waterspelen op het Brouckplein en woensdagavond is er een Amerikaanse maaltijd.

Ook aan de tieners is gedacht; zij kunnen op dinsdag meedoen aan een escaperoom en op donderdag aan de Poldersurvival! We sluiten op donderdagavond af met poppentheater 'Onwijz' en de lampionnenoptocht.

Kijk voor het hele programma op:

gouderaksekerk.nl

Workshop
Hout branden

Krimpenerwaard - De hoogste tijd om onze creatieve geest aan het werk te zetten tijdens deze workshop houtbranden. Hout graveren vergt wat concentratie en toch zal de gezelligheid niet ontbreken! Deze workshop hout bewerken kan eigenlijk iedereen en is ontzettend leuk voor alle leeftijden! Op een gezellige locatie leert u om een leuke tekst in het hout te graveren. Alles is mogelijk! Hout graveren doe je met een pen die gloeiend heet wordt in de punt. Er kunnen verschillende opzetstukjes op de brandpen. Er zijn voldoende voorbeelden aanwezig, maar je/u kunt natuurlijk ook zelf een idee meenemen! Print het idee uit en neem het mee naar de workshop! Kiezen kan uit drie soorten planken, met koord en eventueel een haakje. Kom gezellig meedoen en ga ook met zo'n leuke plank naar huis! Tijd: dinsdag 13 augustus van 10.00 tot 12.00 uur. Prijs : € 15,00 (all-in, en koffie/thee, wat lekkers) Locatie : De Buurtschuur, Tiendweg West 12, Lekkerkerk. Docent : Annette Both. Aanmelden via : apmboth@hotmail.nl of 06-18260535

Walking Football

Krimpenerwaard - Walking Footbal is opgericht door de KNVB als een nieuwe vorm van voetbal. Bij deze voetbalvorm wordt in wandeltempo op een kwart veld gespeeld. Deze nieuwe voetbalvorm zorgt ervoor dat je kunt blijven door voetballen ook als je niet zo snel meer kunt. Ook V.V. Stolwijk gaat starten met het aanbieden van Walking Football. Samen met de Buurtsportcoach van Team Sportservice Krimpenerwaard organiseert de vereniging een WF Kick-off op donderdag 5 september om 19:30, Sportlaan 38 in Stolwijk. vv Lekkerkerk houdt een demonstratie op zondag 15 september van 10:00 -11:00. Bij Bergambacht wordt gestart op donderdag 5 september van 10.00 - 11.00 uur! Aanmelden via 0182-350012.

Meer berichten