Nieuws uit Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

Aangepaste openingstijden Receptie Cultuurhuis in juli en augustus!

Tijdens de zomermaanden, juli en augustus, is de receptie van Cultuurhuis Krimpen aan de Lek op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur geopend voor je vragen én voor alle ticketverkoop.

Vanaf 2 september staan wij op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur weer voor je klaar.

Wil je alvast weten welke evenementen er in het komend seizoen in het Cultuurhuis plaatsvinden? Kijk snel op onze facebookpagina www.facebook.com/Cultuurhuiskrimpenaandelek en volg onze evenementen!

Expositie 'de robots van Mak' nu in het Cultuurhuis!

In het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek is vanaf 7 augustus de tentoonstelling 'de robots van Mak' te zien. Bezoekers kunnen de komende maand genieten van de 2D- en 3D-kunstwerken die Mak Melgers heeft gemaakt van afvalmaterialen.

Mak maakt de robots op de dagbesteding van Gemiva AC Poolmanweg. Hier verzamelen ze ook de afvalmaterialen die hij kan gebruiken voor zijn creaties. In de afgelopen tijd heeft Mak zich enorm ontwikkeld in het maken van kunstzinnige robots en dit is zijn tweede expositie. De tentoonstelling is in augustus en september te zien in het Cultuurhuis van Krimpen aan de Lek.

Kunstwerk van Aart van den IJssel geschonken aan het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek door de heer J.S.H. Bröcker.

"Wij hopen dat nog veel mensen plezier mogen beleven aan het kunstwerk bij de entree van het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek", aldus de heer Bröcker. Tevens vertelde de heer Bröcker dat hij altijd met veel plezier heeft gewoond in Krimpen aan de Lek en dat hij dit beeldwerk schenkt uit dankbaarheid voor de gastvrijheid van de bewoners.

Het kunstwerk 'gepantserde ruiter' is vervaardigd door Aart van den IJssel, geboren op 17 december 1922.

Hij was van oorsprong beeldhouwer, later is hij overgegaan om kunstwerken te knippen uit metaal. In zijn werk zie je vaak de Van IJssels paardje en de 'huisboot' in surrealistische vorm. Paarden en ruiters dragen een pantser ter bescherming tegen al het kwaad dat zij op hun levensweg kunnen tegenkomen. De kunstwerken mogen niet glimmen en zijn op hun best als ze een verweerd uiterlijk hebben en houden.

Hij was o.a. lid van de Haagse Kunstkring, Pulchri Studio en wordt gerekend tot de Nieuwe Haagse School.In 1982 is er een biografie over hem verschenen in de serie 'Het Haags Palet'.

Aart van den IJssel overleed op 3 december 1983.

In het Cultuurhuis is een uitgebreider levensverhaal over Aart van den IJssel beschikbaar.

Modeshow Doorduyn Mode in het Cultuurhuis

Maandag 26 augustus a.s. verzorgt Doorduyn Mode een modeshow in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. Tijdens de modeshow kunt u de nieuwste trends, kleuren en stoffen voor het huidige of komende seizoen in u opnemen. Gedurende de show wordt de kleding en de collectie toegelicht. Ook is er de mogelijkheid tijdens de show de stoffen te voelen. Er komen verschillende combinaties en pasvormen langs, zodat u een goede indruk krijgt van de collectie en de mogelijkheden. Dit alles onder het genot van een kopje koffie en een stroopwafel. Alle getoonde kledingstukken zijn direct verkrijgbaar. Na afloop van de show is er namelijk de mogelijkheid om gezellig te winkelen in de gecreëerde winkelstraat.

Winkelen was niet eerder zo leuk en gemakkelijk!

Bekijk alvast de collectie op www.doorduynmode.nl.

Datum: maandag 26 augustus 2019.

Tijd: van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Toegang is gratis!

Bridgen in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

Na een jaar proefdraaien heeft bridgeclub Lekkerkerk besloten, ook door het succes van het afgelopen jaar, in september door te gaan met bridgen in het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek.

Het nieuwe seizoen begint op 3 september a.s. en we spelen op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Deze club is een onderdeel van bridgeclub Lekkerkerk aangesloten bij de Nederlandse Bridgebond en is dus een officiële club maar ook zeer gezellig. Het bestuur heeft bewust gekozen voor Krimpen aan de Lek, omdat er zeker behoefte is aan bridgen in verenigingsverband.

Inmiddels is het ledental opgelopen naar ongeveer 50 mensen, maar er is zeker ruimte voor meer leden.

Hebt u interesse dan kunt U op 3 september bij ons binnenlopen. U kunt zich ook aanmelden via het secretariaat, tel 0180-664373 of per email: secretariaatbclekkerkerk@gmail.com.

Wij spelen ongeveer 35 middagen en de contributie bedraagt € 77,00 per persoon voor het seizoen 2019-2020.

Kom gezellig langs in het Cultuurhuis, de Markt 201 te Krimpen aan de Lek.

Meer berichten