Maak gebruik van het ziekenhuisvervoer.
Maak gebruik van het ziekenhuisvervoer.

Vrijwilligers verzorgen ziekenhuisvervoer in en rond Krimpen

Al zo'n vijftien jaar bestaat het ziekenhuisvervoer. Vrijwilligers halen met hun eigen auto de aanvragers thuis op om hen bijvoorbeeld heen en terug naar het IJssellandziekenhuis te rijden.

Krimpen - Het vervoer is bestemd voor wie geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer, zelf niet over een auto beschikken en zich geen taxi kunnen veroorloven. De ritprijs naar het genoemde ziekenhuis is 9 euro plus parkeerkosten.

Aanvragen, tenminste vijf dagen van tevoren, kan bij het Vrijwilligersloket in het Gezondheidscentrum aan de Groenendaal of via tel 0180-515840. Er is een flyer met alle ritprijzen naar regionale gezondheidsinstellingen. Bij de aanvraag moet wel vermeld worden dat een eventuele rolstoel of rollator meegenomen kan worden.

Binnen de gemeente Krimpen is er ook de belbus bedoeld voor de inwoners vanaf 60 jaar. Een rollator is toegestaan. Een 11-rittenkaart is voor 5 euro verkrijgbaar in de bus. Het verplichte lidmaatschap kost 6 euro per maand.

Op maandag (14.00 - 15.30 uur) en woensdag (10.00 - 11.30) zitten tijdens het inloopspreekuur zitten van vrijwilligers klaar om te helpen met het invullen van formulieren. Afspraak is niet nodig.

Door Jenny Enzlin

Meer berichten