René Geneugelijk, één van de drijvende krachten achter het IJssel- en Lektoernooi. Foto: John Wijntjes
René Geneugelijk, één van de drijvende krachten achter het IJssel- en Lektoernooi. Foto: John Wijntjes (Foto: JOHN WIJNTJES)

Volleybalinvasie in Lekkerkerk!

Zeventig teams. Vijfhonderd jeugdvolleyballers. Zestien verenigingen. Het wordt druk op zaterdag 14 september tijdens het IJssel en Lek Jeugdvolleybaltoernooi in de Lekkerkerkse sporthal De Bakwetering.

Door Jan J. Timmer

lekkerkerk - "De 13e editie alweer", glimlacht René Geneugelijk, één van de drijvende krachten achter het evenement. "Het blijft leuk om dit toernooi te organiseren, vooral ook omdat we dat doen met een groep gemotiveerde mensen.

"Alex van Dijk, Nico van Dam, Jan Buitendijk en ik waren er de eerste keer ook al bij. Tim Bothof, André van Elsacker en Martijn Rijneveld zitten inmiddels alweer een jaar of tien 'in het complot'. Het mooie van onze samenwerking is dat we allemaal onze eigen taken serieus en goed uitvoeren. Dat maakt het extra plezierig."

Alle deelnemende verenigingen - acht uit de regio IJssel en Lek en vijf gastclubs- leveren elk teams in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar. "Daarbij gaat het zeker niet alleen om de beste spelers, maar ook wat minder getalenteerde jeugdvolleyballers komen hier in actie.

"En voor alle teams hebben we, met dank aan onze sponsorgroep en hoofdsponsor De Pannenkoe, een identieke prijs beschikbaar. Verder is er een wisselbeker voor de deelnemende club die overall de beste resultaten heeft geboekt. Afgelopen jaar ging die bokaal naar Voleco. Ze mogen hem dus nu verdedigen."

Volleybalvereniging Dosko was dit jaar aan de beurt om als gastheer te fungeren bij het IJssel en Lek-toernooi, maar die club beschikt over een accommodatie die weinig ruimte biedt. Vandaar dat het toernooi wordt afgewerkt in sporthal De Bakwetering.

"Het was nog wel even spannend of we ook die hal wel zouden kunnen gebruiken", zegt René Geneugelijk. "Er moest namelijk vanwege ernstige waterschade een nieuwe houten vloer is. Ons is verzekerd dat deze op tijd gereed s om bespeeld te worden. Gelukkig maar."

De 13 editie van het IJssel en Lek Jeugdvolleybatoernooi start op zaterdag 14 september om 9.00 uur en eindigt om 21.00 uur. Er wordt gespeeld op tijd: partijen van elk twaalf minuten. De toegang is gratis. De deelnemende verenigingen: VCN, City Bril Krimpen, Voleco, DOS, Jupiter, Thor, Dosko, VCH, Molenwiek'74, Smash, Fusion, Taurus, VV Utrecht, Castellum en DVO.

Meer berichten