Het Loetbos en de Krimperhout zijn vernieuwd! Kom een kijkje nemen op woensdag 18 september van 13.00 tot 16.00 uur.
Het Loetbos en de Krimperhout zijn vernieuwd! Kom een kijkje nemen op woensdag 18 september van 13.00 tot 16.00 uur.

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Open middag

Krimpenerwaard - Het Loetbos en de Krimpenerhout zijn vernieuwd! Kom een kijkje nemen tijdens onze open middag op woensdag 18 september van 13.00 tot 16.00 uur en ontdek de verbeterde zwemplas en het aangepaste strand, het speeleiland, de gigantische mol, de speelroute, het Hoedje van Loetje en nog veel meer!

Medewerkers van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zijn ook dan aanwezig in de Krimpenerhout. Wil je weten hoe het systeem van de dijken werkt of hoe je water beter kunt opvangen in bebouwd gebied? Met behulp van twee interactieve maquettes wordt het uitgelegd. Test je kennis op het gebied van schoon en vies water met de 'zwemwaterquiz'. Weet je voldoende dan ontvang je een prijsje. Leuk als je erbij kunt zijn. Er is een excursie met de boswachter van Staatsbosbeheer, er zijn begeleide wandelingen door Wandelnet (1 á 1,5 uur), excursies met Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard, gratis drankje en fruit, aquaball in de Krimpenerhout, kinderen krijgen een gratis strandbal. Kanovaren kan ook tegen betaling.

Evenwicht

Krimpenerwaard - Bent u 65 jaar en ouder en woonachtig in Krimpen aan den IJssel? Doe dan mee met de gratis cursus 'Zicht op Evenwicht'. Een cursus die wordt aangeboden door de KrimpenWijzer, samen met Fysiotherapie Krimpen en Ergotherapie Krimpen. De cursus leert deelnemers in 8 bijeenkomsten van 2 uur en 4 praktijkbijeenkomsten minder bezorgd te worden om te vallen. Deelnemers krijgen tips en goede oefeningen aangeboden om meer balans te krijgen. De nieuwe cursus start op woensdag 9 oktober in Ontmoetingsruimte de Kajuit, Binnenvaart 3 in Krimpen aan den IJssel. Meer informatie en inschrijven bij Kuiper fysiotherapie, tel. (0180)512980.

Digitaal

Krimpenerwaard - Uw mobiele telefoon of tablet heeft ontzettend veel leuke, handige en bruikbare apps, o.a. om te koken, te bewegen, spelletjes te doen, informatie op te zoeken, fietsroutes, etc. etc. Maar kunt u ze gebruiken? In deze workshops van welzijnsstichtingen, de bibliotheek en het SCO, die begin oktober van start gaan, leert u om dit te installeren, te gebruiken en eventueel weer te verwijderen. Ook kunnen leuke apps uitgewisseld worden. Een app downloaden, verwijderen, vinden? Wat zijn handige, informatie, leuke en recreatieve apps? Het komt allemaal langs in de workshops. Wilt u deelnemen aan deze workshop? Neem dan contact op met de bibliotheek: 0180-669999.

Fietstocht

Schoonhoven - De fietstocht van Stichting SWOS is dit jaar op donderdag 12 september. We starten vanuit het Welzijnscentrum, Oranjeplaats 45 B. Iedereen is vanaf 9.00 uur welkom voor een kop koffie waarna het vertrek zal plaatsvinden om 9.30 uur. "Waar u naar toe fietst blijft zoals gewoonlijk een verrassing!"Deelnemers zijn tussen 16.00 uur en 17.00 uur weer thuis. Kosten € 10,- incl. koffie/thee, lunch en een versnapering. Graag opgeven! Voor meer informatie of aanmelden: 0182-384550 | activiteiten@swoschoonhoven.nl

Opfriscursus

Schoonhoven - SWOS organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus theorie voor automobilisten en scootmobiel gebruikers. De cursus is van 10.00 uur tot 12.30 uur. De cursus is gratis, u betaald alleen voor de koffie/thee. Graag opgeven voor dinsdag 17 september via telefoonnummer 0182-384550 of activiteiten@swoschoonhoven.nl

Alzheimerdag!

Krimpenerwaard - Iedereen is welkom in het eerste Alzheimercafé, op zaterdag 21 september vanaf 16.00 uur in De Breeje Hendrick (Nicolaas Beetsstraat 1, Lekkerkerk). Tineke van Sleen doet de aftrap! "Als professional werk ik ruim vijfenveertig jaar in de gezondheidszorg, voornamelijk in de ouderen- en dementiezorg." Een op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is de kans nog groter: een op de drie vrouwen krijgt tijdens haar leven dementie. Hoe ouder, hoe groter de kans op dementie. Boven de 90 jaar heeft maar liefst 40 procent van de mensen een vorm van dementie. Aanmelden kan via 0180 661544 of per mail info.debreejehendrick@zorgpartners.nl

Blaas de Baas

Haastrecht - Op vrijdag 13 september zal fysiotherapeute Kirsten van de Broeck informatie geven over de blaas. Hoe voorkom je een geprikkelde blaas. Belangrijke informatie voor iedereen. Jong en oud. Locatie Amaliahof Haastrecht. Van 10.00 tot 11.30 uur. Entree gratis, opgeven niet nodig.

Country
Line Dance

Krimpen aan de Lek - Vrijdag 13 september is de start van het Country Line Dansen in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. "Wij starten om 19.00 uur met de beginnersgroep en om 20.00 uur met de gevorderden. Kom gezellig eens langs en maak kennis met het Country-line dansen op gezellige countrymuziek. U kunt aan een proefles meedoen en zien of het iets voor u is. De dansen zijn makkelijk aan te leren. Voor het Country Linedansen is geen leeftijd gebonden. Iedereen kan meedoen. Het is goed voor je lichaam en het houdt je jong en fris. Het line dansen bestaat uit een aantal basispassen die steeds weer terugkomen." De kosten zijn 3,50 per persoon inclusief een kopje koffie of thee. De zaal is open om 18.30 uur.

Film over de geschiedenis

Schoonhoven - Elke tweede donderdag van de maand wordt er een film gedraaid op groot scherm over de geschiedenis van Schoonhoven of de omgeving. De film begint om 10.30 uur en de toegang is gratis, belangstellenden kunnen zo binnen lopen. Komende donderdag 12 september kunt u zien hoe de Bartholomeusdag in vroegere jaren verliep. Misschien ziet u uzelf wel als bezoeker van deze markt! Na een half uurtje gaan we over op een portretgalerij van Schoonhovenaren in de jaren 1925-1965." Locatie: Historisch Ontmoetingspunt in de bibliotheek van Schoonhoven.

Activiteit vermelden? Mail naar:

redactie.ijl@persgroep.nl

Meer berichten