Speciaalbier festival SKûM op 14 september in Schoonhoven

Op 14 september a.s. zal tussen 16.00 en 22.00 uur de eerste editie van het Speciaalbier Festival SKûM plaatsvinden op het terrein van de oude busremise aan het Stationsplein in Schoonhoven. "Het gezelligste speciaalbier festival van de Krimpenerwaard."

Krimpenerwaard - In maart 2018 is Brouwerij Argentum overgenomen en sindsdien zijn de Argentumbieren niet meer weg te denken uit de Krimpenerwaard. Ná de introductie van de glanzende biertruck in maart 2019 werd het tijd voor een volgende stap: een Speciaalbier Festival.

Michiel Boon, eigenaar van Restaurant Lekkerr, heeft inmiddels bewezen succesvolle evenementen te kunnen organiseren. Lekkerr in het Park, City Beats en Oranjestad aan de Lek zijn daar goede voorbeelden van.

Restaurant Lekkerr en Stadsbrouwerij Argentum hebben de handen ineen geslagen voor de organisatie van een speciaalbier festival.

Dankzij Van Wijnen kunnen wij gebruik maken van een fantastische locatie: het terrein van de oude busremise aan het Stationsplein. Een locatie die niet eerder is gebruikt voor evenementen.

Op het Speciaalbier Festival SKûM zullen naast Stadsbrouwerij Argentum ook een vijftal andere brouwerijen aanwezig zijn. Stuk voor stuk ambachtelijke brouwerijen die met passie brouwen en er met liefde over vertellen. Brouwerij Reeuwijk, Brouwerij Pronck uit Leiden, Stadsbrouwerij Eindhoven, Brouwerij De Vlijt-Veluwse Schavuyt uit Apeldoorn en de Amsterdam Brewboys

Lekkerr verzorgt hapjes en heerlijke gerechten van de bbq. Uiteraard kan ook fris en een wijntje worden gekocht.

Parkeren kan op het terrein van de busremise, via de ingang aan de Spoorstraat/Stationsplein.

Uiteraard wordt iedereen verzocht zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te komen.

De ingang tot het festival zal zijn aan de Pleinweg. Bij de entree kunnen munten worden aangeschaft voor € 2,50/stuk. Voor 2 munten kan men het speciaal voor dit festival gemaakte glas aanschaffen waarmee men toegang krijgt tot het terrein. In dit glas schenken wij zowel bier, wijn als fris dat eveneens met de munten gekocht kan worden.

De brouwers zijn vrij om halfvolle dan wel volle glazen te schenken, afhankelijk van de biersoort. Met de munten kan ook het eten worden betaald.

Tijdens het festival zullen er optredens zijn van diverse stand-up comedians, t.w. Taco Eijzenbach, Jonathan Krispijn, Eric Goossens, Paul Schoolderman, Stamatios Doulis, Henk van Huisstede en MC/presentator Raymon Hofkens.

Ook Johnny en de Gangsters of Love zullen een aantal spetterende muzikale optredens geven.

Verdere informatie via Facebook en Instagram; of via Hannie van Hees, Stadsbrouwerij Argentum, 0610556140.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden