Goalball is voor mensen met een visuele beperking, maar geschikt voor iedereen omdat men met een afgeplakte skibril speelt.
Goalball is voor mensen met een visuele beperking, maar geschikt voor iedereen omdat men met een afgeplakte skibril speelt. (Foto: )

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Bingo in sportcafé

Lekkerkerk – Met Elkaar Voor Elkaar en Sportcafé De Bakwetering organiseren op maandag 16 september weer een gezellige bingo met leuke prijzen. De balletjes rollen vanaf 19.30 uur. Er worden vijf ronden én een superronde gespeeld. Meedoen kost 10 euro plus één euro voor de superronde. Een flink gedeelte van het inschrijfgeld gaat naar Met Elkaar Voor Elkaar, de vrijwilligersstichting die mensen met een verstandelijke beperking allerlei leuke vrijtijdsactiviteiten biedt. Opgeven voor de bingo kan telefonisch en via whatssapp op 06-53794959. Aanmelden op de avond zelf kan ook. Sportcafé De Bakwetering is aan de Nicolaas Beetsstraat 403 in Lekkerkerk.

Goalballclinic

Krimpenerwaard - Heb je een visuele beperking en wil je meedoen aan de Nationale Sportweek? Dan kan je meedoen aan de clinic Goalball op vrijdag 27 september van 15.30-17.00 uur op het Concordiaplein 1 in Haastrecht. Goalball is een teamsport die speciaal is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking, maar geschikt is voor iedereen omdat er met een afgeplakte skibril wordt gespeeld. Het doel van het spel is om te scoren in het goal van de tegenstander, zonder gebruik te maken van het zicht. De bal heeft een belletje waardoor spelers op basis van gehoor moeten bepalen waar de bal is, hun eigen goal moet verdedigen en tegelijk een punt moet scoren bij de tegenstander. Een perfecte teamsport om concentratie en uithoudingsvermogen te testen! Tijdens de Nationale Sportweek organiseert Fonds Gehandicaptensport, in samenwerking met Team Sportservice Krimpenerwaard en Olympia Haastrecht een gratis clinic Goalball. Alle sporters, zowel met als zonder visuele beperking, zijn van harte welkom om de sport te ervaren! Aanmelden voor de clinic kan door voor- en achternaam te mailen naar mstraver@teamsportservice.nl.

Cursus reanimeren

Krimpen aan de Lek - Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is heel erg belangrijk en kan een leven redden. Reanimeren is eenvoudig te leren. De EHBO vereniging uit Krimpen aan de Lek organiseert op zaterdagochtend 12 oktober een reanimatiecursus. Samen met andere cursisten oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maak je gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. De cursus start om 8.30 uur en wordt verzorgd in de Ontmoetingskerk aan de Hoofdstraat te Krimpen aan de Lek. Voor vragen of aanmelden kunt u contact opnemen met: secretariaat@ehbokrimpenaandelek.nl of bel naar: 06-165 279 73

Verkoping en rommelmarkt

Krimpen aan den IJssel - Stichting Ontmoeting, die hulp biedt aan dak- en thuislozen, houdt op zaterdag 14 september van 10.00 tot 15.00 uur haar jaarlijkse verkoping en grote rommelmarkt. Deze wordt gehouden op het Tuyterplein te Krimpen a/d IJssel. Het aanbod varieert van brood en banket, verse groenten, noten en kaas, vis en friet, ijs, boeken, brocante, bloemen en planten en nog veel meer. Er is een gezellige koffiehoek. Speciaal voor de kinderen is er een springkussen en grabbelton. Ook zijn er vrijkaarten te winnen voor een bezoek aan Archeon voor 4 personen!

Goed begin
van de dag

Krimpenerwaard - Nieuw in Ammerstol: een goed begin van de dag. Elke woensdag even goed beginnen met een kopje koffie en een praatje? Dat kan. En heb je een vraag ergens over? Er is altijd iemand van de Welzijnsorganisatie aanwezig. Elke woensdags van 9.00 tot 10.30 uur in het H. Zanenhuis aan de Hugenholtzstraat in Ammerstol. "Koffie zeer betaalbaar!"

Nelleke Noordervliet

Schoonhoven - Oktober is de Maand van de Geschiedenis, waarin het thema Zij/Hij centraal staat. Bibliotheek Krimpenerwaard heeft op woensdag 16 oktober de schrijfster Nelleke Noordervliet uitgenodigd om in de bibliotheek aan de Spoorstraat in Schoonhoven te komen vertellen over haar werk. Vorig jaar ontving Noordervliet (1945) de jaarlijkse Constantijn Huygens-prijs voor haar hele oeuvre dat bestaat uit vele romans, essays, verhalen, toneel en columns. Haar eerste boek, Tine of De dalen waar het leven woont (1987), ging over het leven van de vrouw van Multatuli, Everdina Huberta van Wijnbergen. U bent van harte welkom: de bibliotheek opent om 19:30 uur. Het bekende 'Fausto Bike & Coffee' verzorgt de koffie met iets lekkers en in de pauze is er een heerlijk drankje naar keuze. Boekhandel Bruna is aanwezig met een boekenstand en Nelleke Noordervliet signeert in de pauze. Aansluitend is er nog gelegenheid tot het stellen van vragen. Toegangskaarten zijn te koop bij de bieb voor € 15, leden betalen slechts € 10,-.

Kooksociëteit voor mannen

Krimpenerwaard - Ben je een man en wil je ook (beter) leren koken? Vind je het leuk om samen met andere mannen aan een gezellige activiteit deel te nemen? Doe dan mee met de Krimpense Kooksociëteit voor mannen. Met ingang van 18 september gaat een nieuwe groep van start in buurtkamer de Parkrand, Tijm 1b. De groep is eens in de twee weken, onder enthousiaste begeleiding. Deelname kost 4 euro per keer. Opgeven kan op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur via het vrijwilligersloket van de KrimpenWijzer, tel. 0180- 515840.

Syrische avond

Krimpenerwaard - Op woensdag 18 september a.s. organiseren Syrische nieuwkomers, in samenwerking met de KrimpenWijzer, een Syrische avond in buurtkamer de Vijverhoek. U kunt genieten van een heerlijk authentiek Syrisch 3-gangendiner en een prachtig introductieverhaal. Iedereen is van harte welkom!De avond start om 18.00 uur (zaal gaat open om 17.30 uur) en de kosten bedragen 5,50 euro excl consumpties. Opgave kan voor 12 september op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur via het vrijwillligersloket van de KrimpenWijzer, tel.nr 0180-515840. Wees er snel bij, want vol=vol!

Meer berichten