Synchroon zwemvereniging ACZ treedt op in de Maas

Synchroon zwemvereniging ACZ is vanaf nu ook ervaringsdeskundige in het zwemmen in de de Maas. Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam draaide de Synchro afdeling van ACZ een geweldige demonstratie af in het ijskoude water van de Nieuwe Maas. Zestien meiden in verschillende leeftijden gaven een show van allure.

Krimpen aan den IJssel / Rotterdam - Via 010sport, die waren benaderd door de KNZB, kwam de uitnodiging binnen om een demonstratie te geven van onze sport. Als DE Synchroonzwemmers van de regio Rijnmond en drievoudig Nederlands kampioen zeiden wij hier natuurlijk geen nee op.

De voorbereiding was kort en koud en vond plaats in de Zevenhuizerplas. Hier werden de aangepaste dansjes geoefend en aangepast omdat een uitvoering zoals tijdens normale Synchroonzwemwedstrijd in het donkere en koude Maaswater niet uitgevoerd kan worden.

De muziek kunnen de zwemsters in het buitenwater niet horen, omdat er geen onderwaterspeaker kon worden gebruikt. Ook is het zicht onder water nihil, terwijl goed zicht nodig is om de ingewikkelde figuren goed samen te kunnen uitvoeren. Maar zelfs een aangepaste uitvoering was voor de vele toeschouwers spectaculair om te zien.

Dansen in het water is uniek, waterballet in de Rotterdamse Maas is nog veel unieker. Een heel speciale ervaring voor zowel de zwemsters als voor de begeleiding van de synchroon afdeling van zwemvereniging ACZ. Een nieuwe mijlpaal in haar jonge geschiedenis.

Het startschot van het nieuwe seizoen is hiermee gegeven. Wij maken ons op voor wederom een sportief jaar met weer vele uitdagingen. Een grotere groep die recreatief onze sport beoefent, een eigen competitie heeft en zo het plezier in synchro zwemmen vergroot  Daarnaast een versterkte selectie groep, omdat enkele zwemsters hebben besloten hun oude vereniging te verlaten en zich aan te sluiten bij ACZ.

Een sportieve, gezellige en nog grotere synchroon afdeling
dus, waarmee we ook dit jaar weer voor een heerlijk sportjaar kiezen.
Op zoek naar het ultieme sport geluk in 2019-2020 en de opening van ons
nieuwe zwembad De Pelikaan in Capelle aan den IJssel, naar verwachting in de zomer van 2020.

 

Meer berichten