Karter Henk Vuik junior wint ticket voor WK karten in Le Mans

Karter Henk Vuik (11) uit Krimpen aan den IJssel heeft afgelopen weekeinde het felbegeerde ticket voor het WK in Le Mans binnengesleept. Met twee vierde plaatsen tijdens de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap IAME X30 op het circuit in Emmen sloot hij het seizoen goed af.

Krimpen aan den IJssel / Emmen - In de Mini Parilla 60-klasse eindigde hij in het algemeen klassement als vierde en dus mag het 11-jarige karttalent uit Krimpen aan den IJssel zich in oktober in Frankrijk meten met 150 andere karttalenten. Ook vader Henk Vuik senior was blij met het behaalde ticket. "Hij heeft er hard voor gewerkt en het is meer dan verdiend."

Een ticket voor Le Mans, daar ben ik echt heel blij mee, vertelde een opgeluchte en trotse Henk Vuik junior na de laatste race op zondag. Het karttalent uit de stal van PdB Racing kijkt nu al uit naar de race die over een maand wordt verreden op het circuit van Le Mans.

"We gaan met het team nog anderhalve week trainen op het circuit in Frankrijk. Samen met René Lammers, mijn teamgenoot en kampioen in het NK, ga ik me zo goed mogelijk voorbereiden op het WK. Ik heb er enorm veel zin in."

Ook vader Henk Vuik senior kijkt uit naar het WK. "We gaan voor een plekje in de finale. Als dat lukt, zou dat heel mooi zijn. Daarna zien we wel hoe ver we kunnen komen. Het is nu vooral belangrijk dat hij erbij is en dat hij die ervaring opdoet. In Le Mans staan de beste karters van zijn leeftijd aan de start. Mooi dat hij in zo'n sterk deelnemersveld zich mag gaan bewijzen."

Henk Senior, die zelf jaren heeft geracet en de kartsport kent als geen ander, keek tevreden terug op het seizoen van zijn zoon. "Hij heeft een goed seizoen gereden.

Meteen de eerste race van het jaar in Mariembourg stond hij er en vanaf dat weekend heeft hij de stijgende lijn het hele jaar doorgetrokken. Ook dit weekend in Emmen heeft hij weer laten zien dat hij bij de besten hoort. Dit was misschien wel zijn beste raceweekend van de grotere wedstrijden."

Volgend jaar maakt Henk de stap van de Mini's naar de junioren. "Dat zal in het begin wel even wennen zijn", verwachtte Henk senior. "Hij rijdt dan in een grotere, zwaardere kart tegen jongens met meer ervaring. Hij zal in het begin moeten wennen en fysiek sterker moeten worden, maar daar werken we aan. Hij gaat nu twee keer per week naar fitness en hij heeft een personal trainer."

Toch verwacht Henk senior dat zijn zoon het ook bij de Junioren snel oppakt. "Hij is heel technisch, rijdt superstrak en weet altijd de goede lijnen te vinden. Hij maakt weinig foutjes en ook als het regent maakt hij vaak de juiste keuzes. Ik sta redelijk ontspannen langs de baan, want ik weet dat hij er niet snel af zal vliegen."

Henk junior kijkt ook al uit naar het nieuwe seizoen bij de junioren, maar eerst wil hij gaan knallen op het circuit in Le Mans. "Daar hoop ik de finale te halen. Dat zou echt gaaf zijn."

Henk Vuik junior bedankt Bertus Grinwis voor het klaarmaken van zijn motoren. In zijn raceactiviteiten wordt Henk verder ondersteund door Vuik Auto's, Mercedes-Benz Specialist uit Krimpen aan den IJssel en Vuik Motorsport, constructeur van Mercedes Benz raceauto's en replica's van oude 190 DTM-auto's.

Kijk ook eens op de website www.vuik-autos.nl.

Meer berichten