Genieten in Oudewater
Genieten in Oudewater (Foto: Stichting Oude Hollandse Waterlinie)

Fotowedstrijd 2019: Genieten van de vestingsteden

Meedoen aan de fotowedstrijd van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie kan nog tot 30 september. Dit jaar is het thema: ‘Genieten van de vestingsteden’. Iedere deelnemer kan maximaal drie foto’s in te zenden via contact@ohwl.nl.

Schoonhoven - De opdracht is simpel: breng mensen in beeld die genieten van de vestingsteden. Dit mag van alles zijn als de mens maar duidelijk aanwezig is op de foto en de omgeving van de vestingstad zichtbaar.

Schoonhoven

Denk ook aan de privacywetgeving; op de foto’s mogen uitsluitend personen staan die hiervoor toestemming hebben gegeven!

Er zijn elf vestingsteden in de Oude Hollandse Waterlinie: Muiden, Naarden, Weesp, Nieuwersluis, Gouda, Woerden, Oudewater, Schoonhoven, Nieuwpoort, Gorinchem en Woudrichem. Daarnaast zijn er een aantal ommuurde en versterkte stadjes als Montfoort, Vianen, Leerdam, Heukelum en Asperen, die ook een rol speelden in de waterlinie maar geen vestingwallen hadden.

Dit geldt ook voor Gouda: wel een ommurende stad, maar zonder vestingwerken. Kijk voor het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie op het bijgevoegde kaartje.

Waardebon

Inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Er worden drie prijzen uitgereikt: een eerste prijs van € 250,- aan waardebonnen, een tweede prijs aan waardebonnen van € 100,- en een derde prijs van € 50,- aan waardebonnen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De winnaars krijgen uiterlijk 15 oktober 2019 bericht.

Kijk voor het uitgebreide reglement op website:
www.oudehollandsewaterlinie.nl/activiteiten/fotowedstrijd/