Stolwijks lakentje genomineerd voor Innovation Award

Het innovatieve Nunki lakentje van de jonge onderneming Fedde&Kees uit Stolwijk is genomineerd voor de innovatie prijs van Kind+Jugend in de categorie textiele producten.

Stolwijk / Keulen - Deze toonaangevende internationale beurs op het gebied van baby en kleuter artikelen vindt plaats van 19 t/m 22 september in Keulen. Begin dit jaar won Fedde&Kees met Nunki al de prestigieuze Baby Innovation Award in de categorie Care van de Negenmaandenbeurs in Amsterdam.  

Lakentje

Fedde&Kees is eind 2018 met de verkoop van Nunki van start gegaan. Nunki is een speciaal ontwikkeld lakentje voor baby's met een viertal belangrijke eigenschappen. Het zorgt voor een rustgevende druksensatie op het borstje van de baby, geeft voldoende bewegingsvrijheid, zorgt voor eenvoudig instoppen van de baby en is gemakkelijk aan te passen aan de lengte van de baby.

Nunki komt op een zeer plezierige wijze tegemoet aan de richtlijnen: strak instoppen en op de rug slapen. Bij gebruik van Nunki direct na de geboorte raakt de baby gewend aan deze rustgevende wijze van slapen. De kans dat de baby een onrustige en beweeglijke slaper wordt is dan ook aanzienlijk geringer. In veel gevallen kan Nunki het relatief drastische middel van inbakeren voorkomen.

Stolwijk

Nunki is ontwikkeld door eigenaar van Fedde&Kees, Frederieke Meihuizen uit Stolwijk. Frederieke, zelf moeder van vier kinderen zocht na de geboorte van haar kleintjes tevergeefs naar een product dat voldoende geborgenheid gaf, veilig was en gemak bood bij het instoppen. Dat product was er niet.

Frederieke Meihuizen: "Omdat ik onrustige slapers had die ons regelmatig wakker hielden en ik daar geen oplossing voor kon vinden, ben ik zelf maar gaan ontwerpen. De frustratie om iedere nacht er uit te moeten om de huilende kleintjes weer in te stoppen was een enorme inspiratiebron voor mij om iets nieuws te ontwikkelen dat werkelijk helpt bij het slapen".

De combinatie van twee soorten textiel, tricot voor het bovengedeelte en katoen voor de onderkant evenals het gebruik van klittenband om het lakentje te bevestigen aan het matras en de rits voor het gemakkelijk openen van het lakentje maken het product uniek en zeer eenvoudig te gebruiken. Nunki wordt in 4 maten geleverd. Wieg, co-sleeper, ledikantje en doorgroeibedje. Alle maten zijn in 5 trendy kleuren te verkrijgen.

Voorlopig is het Nunki lakentje alleen te verkrijgen via de webshop van Fedde&Kees. Frederieke: "Het eerste succes van Nunki is overweldigend. Dat blijft niet onopgemerkt. Er is grote belangstelling van de belangrijke ketens voor baby producten in Nederland en België. Ik ben trots dat ik nu al zoveel baby's en daarmee ouders kan helpen aan een betere nachtrust. Door alle waardering die ik krijg voor het product ben ik ervan overtuigd dat het product een bredere distributie zal verkrijgen."