Voorzitter Siem de Wilde (links) met het jubileumshirt van eeuweling DCV.
Voorzitter Siem de Wilde (links) met het jubileumshirt van eeuweling DCV. (Foto: JOHN WIJNTJES)

DCV mag met plezier terugkijken op 100ste verjaardag

Krimpen - Een grote reünie, allerlei sportieve activiteiten en een spetterende feestavond; voetbalvereniging DCV mag met plezier terugkijken op de viering van haar 100ste verjaardag.

Door Jan J. Timmer

De festiviteiten begonnen vrijdagavond met een bijeenkomst voor genodigden in de grote tent op het parkeerterrein van het Waalplantsoen. Vertegenwoordigers van de streekclubs, de KNVB, vele oud-spelers en het gemeentebestuur van Krimpen aan den IJssel waren daarbij aanwezig.

Burgemeester Martijn Vroom kwam niet alleen om een erepenning te overhandigen aan het bestuur van DCV, hij verraste ook clubvoorzitter Siemen de Wilde met een Koninklijke Onderscheiding.

"Een aangename overval", blikt de preses terug. "Naar wat ik begrepen heb waren ze hier al een jaar mee bezig. Dat heeft men dan goed stilgehouden voor mij. Een heel bijzondere ervaring, net zoals het heel eervol is dat ook onze vereniging onderscheiden werd. Zo'n penning krijg je niet zomaar. Daar heeft men DCV uitgebreid voor doorgelicht."

Na de uiterst geanimeerde receptie/reünie stond de zaterdag in het teken van sportieve activiteiten voor alle geledingen van DCV. Eén van de hoogtepunten vormde een erewedstrijd tussen DCV 1 en het Breath All Stars-team, bestaande uit oud-profs met een Sparta-achtergrond. DCV won de vermakelijke pot met 4-3.

Feesttent

De feestelijke tweedaagse werd afgesloten met een spetterende feestavond in een afgeladen feesttent. "We mogen terugkijken op een zeer geslaagde viering van ons eeuwfeest", blikt Siemen de Wilde terug.

"Met dank aan al die vrijwilligers die met de mooiste ideeën kwamen en die vervolgens vol enthousiasme in praktijk wisten te brengen. Het was hard werken en soms moesten we op onze tenen lopen, maar het eindresultaat maakt alles goed. Je wordt als vereniging maar één keer honderd jaar. En dat hebben we op een prachtige wijze gevierd."

Het was ook de bedoeling dat het jubileumboek over 100 jaar DCV tijdens de receptie gepresenteerd zou worden, maar onderdeel van de viering werd uitgesteld. "Het lukte net niet om het op tijd af te krijgen", vertelt Hans Gräffner, de drijvende kracht achter het boek. Waarschijnlijk wordt het Krimpense 'standaardwerk' nu op de nieuwjaarsreceptie ten doop gehouden.

Meer berichten