Foto: Nina Valkhoff

Amazing Stroopwafels komen opnieuw naar Lekkerkerk!

Lekkerkerk - Na 40 jaar toeren en een slordige 7.000 optredens zijn de Amazing Stroopwafels nog steeds enthousiast en vol energie. Dat is te horen: naast nieuwe liedjes brengen ze ook klassiekers als 'Oude Maasweg' en 'Ik ga naar Frankrijk'. De Amazing Stroopwafels zijn nog altijd onvermoeibaar en blijven aan de weg timmeren. Onder de titel "Hiero" is in 2018 hun 24e album verschenen en dat is ongetwijfeld te koop tijdens het optreden. Zondag 10 november, vanaf 15.00 uur maken zij hun opwachting in Amicitia. De entree voor het optreden bedraagt € 10,00, verdere info via Amicitia 0180-661667.

De Amazing Stroopwafels, opgericht in 1979, bestaan uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen, zang, composities en teksten), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straat en in theaters, maar ook bij mensen thuis. Het directe contact met het publiek staat voorop.

De band heeft tal van lp's, cd's en drie dvd's uitgebracht. En singles natuurlijk, waarvan er niet één de Top 40 haalde. Intussen blijft het uit 1981 daterende, 'Oude Maasweg', zorgen voor hogere noteringen in door luisteraars samengestelde lijsten, met name de Top 2000 van Radio 2. In 2007 bereikt het nummer in die lijst zelfs de zestiende plaats. Het lied, dat nooit een hit werd, wint aan erkenning en verwerft een plekje in de Nederlandse popmuziekgeschiedenis. Het nummer is inmiddels een klassieker.

Ook 'Ik Ga Naar Frankrijk deed het goed: in 2005 kwam het de Top 2000 binnen, en in 2007 stond het op 600. Een paar jaar achter elkaar werd het als tweede verkozen in een gelegenheidshitrace van Radio Tour de France. 

Meer berichten