Ter gelegenheid van dit jubileum wordt op 9 november een groots korenfestival gehouden met acht koren uit de Krimpenerwaard.
Ter gelegenheid van dit jubileum wordt op 9 november een groots korenfestival gehouden met acht koren uit de Krimpenerwaard. (Foto: pr)

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Korenfestival

Lekkerkerk - Het Lekkerkerks Mannenkoor Zanglust bestaat in 2019 precies 100 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt er op 9 november een groots korenfestival georganiseerd met maar liefst 8 koren en 300 zangers en zangeressen uit de hele Krimpenerwaard. Bij elkaar opgeteld bestaan deze koren zelfs 309 jaar! Naast het honderdjarige Zanglust is er ook een koor (Vita Nova) dat al negentig jaar bestaat, de overige koren zijn wat jonger. De deelnemende koren zijn afkomstig uit Haastrecht, Schoonhoven, Lekkerkerk, Stolwijk, Ammerstol en Krimpen ad Lek. De muziekstijlen van deze koren lopen uiteen van pop(ulair), klassiek, gospel, oud-hollands tot zeemansliederen en van vrouwenkoor, mannenkoor tot gemengd koor. Het Korenfestival is in Amicitia te Lekkerkerk, aanvang 13:00 uur (zaal open 12.30uur). De toegang is gratis, en iedereen is welkom. Inlichtingen via www.zanglust-lekkerkerk.nl.

Repair Café

Haastrecht - Donderdag 7 november is er weer een Repair Café in Haastrecht! Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken. In dit Repair Café willen we specifiek aandacht schenken aan fietsverlichting. Het Repair Café is ook gezellig. Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en bij gastheer Rob van Zuijlen bestelt u een lekker bakje koffie als u wilt. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst wordt gebruikt om reparatiematerialen te kopen. Het SWOK (Stichting Welzijn en Ondersteuning Krimpenerwaard) organiseert tijdens het Repair Café een gezellige creatieve middag (deelname 1,50 euro). Hier kunt u komen om anderen te ontmoeten en/of creatief bezig te zijn. Deze middag is bedoeld voor iedereen die thuis is en graag even erop uit wil gaan.Ook zal de Historische Vereniging Haastrecht weer aanwezig zijn. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto's aanwezig zijn. Voor de koffie en thee staat een geldpotje voor een vrijwillige donatie.

Kerstkoopjes

Regio - Intratuin Zevenhuizen presenteert graag de kersttrends van dit jaar. Op donderdag 7 november is van 18:00 tot 21:00 uur de eerste extra kerstkoopavond (met 20% korting). "Bijzonder is het gebruik van de teddybeer! Over de hele kerstshow zijn honderden teddyberen gebruikt in de presentaties. Ook is er een gigantische wand met heel veel teddyberen waar je mee op de foto kunt. De presentaties op de roltrap, links én rechts, zijn weer zo prachtig zoals we van Intratuin Zevenhuizen gewend zijn." Voor kinderen is het één groot feest: prachtige presentaties van miniatuurdorpen, heel veel kidsworkshops en een draaimolen tussen de kerstbomen!Kijk voor de actievoorwaarden op hun website: www.intratuin.nl/klantenservice/acties.

Herfstbingo

Krimpen aan den IJssel - Op donderdag 7 november vindt er een door de Lions Club Krimpen aan den IJssel georganiseerde Herfstbingo plaats in zaal De Tuyter. In voorgaande jaren vond dit evenement altijd plaats in de maand december (Lions Kerstbingo) maar met ingang van vorig jaar hebben we gekozen voor de eerste donderdag in november. Er zijn diverse mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door de Krimpense middenstand, met zowel de bingo als de grote loterij aan het einde van de avond. Bij elke ronde kunnen er daarnaast vrijkaarten voor Duinrell gewonnen worden. Dit jaar zijn er twee hoofdprijzen: een flatscreen TV en een week lang gratis rijden in een elektrische auto inclusief opladen. De opbrengst van de avond gaat naar de Belbus Krimpen aan den IJssel.Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. De toegang is gratis!

Nieuw gezocht: vrijwilligers

Krimpenerwaard - In steeds meer gemeenten ontstaat de Zomerschool: een mooie verzameling van interessante workshops, lezingen, fiets- of wandeltochten, uitjes tijdens de zomermaanden. De activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers en organisaties die zich hiervoor speciaal inzetten. "Dit willen we ook graag in de Krimpenerwaard meer vorm geven!" meldt SWOK Midden. "Wie zou er - samen met ons - een Zomerschoolcommissie willen opzetten om dit verder uit te werken?" Meer informatie bij Gerjo Goudriaan g.goudriaan@swok-midden.nl, tel 0182-350012 of Inge Bonhof i.bonhof@stichtingwon.nl tel 0180-552045 van de welzijnsstichtingen Krimpenerwaard.

Diapresentatie over fietsreis

Berkenwoude - Woensdag 13 november is iedereen hartelijk welkom bij de diapresentatie door Jan van der Ent over zijn fietsreis via Hamburg, de route langs de Elbe met Lutherstadt Wittenberg, Dresden, vervolgens via Tsjechië, Krakow (Polen) en Hongarije naar Moldavië en terug via een andere route. De middag, georganiseerd door de Lokale Commissie SWOK-midden Berkenwoude, begint om 14.00 uur in de seniorenruimte van het cultureel centrum De Zwaan, Kerkweg 2, Berkenwoude. Tel. seniorenruimte: 0182-362650. De entreeprijs bedraagt € 4,00 inclusief koffie of thee.

Concert: We believe!

Lekkerkerk - Op zaterdag 16 november geeft Gospelkoor Together om 19.30 uur een concert in de Grote of Johanneskerk (Kerkplein 4) in Lekkerkerk. Voor de derde keer organiseert gospelkoor Together een concertreeks; dit keer met als thema 'We believe!'. Een gevarieerd programma van muziek aangevuld met mooie beelden en pakkende teksten komt langs. "U kunt diverse ballads en uptempo nummers verwachten uit zowel de Amerikaanse gospelscene als ook nieuw repertoire van Nederlandse bodem (van componist Tim Hermsen die tevens bij onze groep drumt). Het combo en blazersensemble begeleidt het koor bij alle liederen, maar brengt ook een aantal instrumentale nummers ten gehore.

Meer berichten