Tim is er helemaal klaar voor en laat in zijn sport-outfit alvast een startschot met het klappertjespistool horen. (Foto: Mariëlle van der Lee)
Tim is er helemaal klaar voor en laat in zijn sport-outfit alvast een startschot met het klappertjespistool horen. (Foto: Mariëlle van der Lee) (Foto: )

Tim (9) organiseert sponsorloop voor vereniging OOG in OOG

Krimpen aan den IJssel - "Ik ben geboren met 1 oogje en ik wil graag andere mensen helpen die ook 1 oog hebben. Daarom ben ik een sponsorloop aan het organiseren op mijn school PCB de Wegwijzer. Mijn doel is om duizend euro op te halen. Er doen ruim 200 kinderen mee én een aantal leraren, dus dat moet lukken".

Door Mariëlle van der Lee

Enthousiast vertelt Tim Kammerman over zijn plannen. "In alle klassen heb ik een presentatie gehouden over de sponsorloop. Mijn juf was enthousiast en de kinderen waren dat ook allemaal. Alle klassen doen mee en rennen een kwartier lang rondjes rond het voetbalveld naast de school. Ik heb de sponsorloop een extra uitdaging gegeven, zodat mensen misschien meer willen sponsoren. We gaan namelijk in T-shirt en korte broek rennen". De sponsorloop is op vrijdag 15 november aanstaande, dus warm zal het niet zijn. Daar ziet Tim dan ook wel een beetje tegenop. "Ik mag van mijn moeder niet in korte broek oefenen", zegt hij. Maar als het op 15 november te hard regent, doen ze de sponsorloop in de gymzaal. Tim heeft samen met zijn moeder een sponsorlijst gemaakt en deze uitgedeeld op school. Daarmee kunnen de kinderen sponsors zoeken. "De kinderen op school komen het steeds tegen me zeggen als ze een sponsor hebben, dus het gaat de goede kant op. Zelf heb ik ook al veel sponsors, maar ik wil er nog meer. Het geld maak ik namelijk over naar Vereniging OOG in OOG". Deze vereniging geeft voorlichting aan mensen die met 1 oog kijken en ouders van kinderen die met 1 oog geboren zijn. Anoftalmie heet deze aandoening. Ook organiseert de vereniging bijeenkomsten, zodat mensen met 1 oog samen kunnen komen. Daarnaast geven zij informatie en doen ze onderzoek naar anoftalmie. Anoftalmie komt niet vaak voor. Er worden gemiddeld tien kinderen per jaar in Nederland met 1 oog geboren. Tim is dus heel bijzonder.

Leven met 1 oog

"Ik kan alles doen wat ik leuk vind", vertelt Tim over zijn leven met 1 oog. "Ik zie minder dan jullie. Sommige dingen gaan daarom wel moeilijker, vooral sporten als basketbal, volleybal of andere balsporten. Maar ik kan wel kickbocksen en freerunnen, dat lukt wel. Ik denk dat ik ook wel goed genoeg kan hardlopen". Tim heeft ook gasten uitgenodigd bij de sponsorloop. "Jelmer Remmers is mijn ocularist. Een ocularist maakt oogprotheses. Ik zie Jelmer gemiddeld 6 keer per jaar. Hij werkt bij het ziekenhuis in Amsterdam. Hij maakt mijn oogprotheses met een 3D-printer. Ik krijg elke keer een grotere". Jelmer komt langs tijdens de sponsorloop. Hij heeft namelijk een belangrijke rol gekregen: het startschot afvuren. En vereniging OOG in OOG is er ook bij aanwezig.

Sponsoren?

Er kan worden gesponsord per gelopen rondje en/of met een maximaal bedrag. Sponsoren kan nog steeds via https://www.doneeractie.nl/oog-in-oog/-38926. Tim is met iedere euro heel erg blij. "Ik hoop dat we 1000 euro gaan ophalen. Maar ik denk wel dat dat lukt".

Meer berichten