schrijven vanuit je hart
schrijven vanuit je hart (Foto: vrij van rechten Pixabay)

Het nieuwe boek van Annemarie Nobel uit Lekkerkerk is verschenen

Lekkerkerk - Op vrijdag 1 november is het nieuwe boek 'Jacob steekt van wal - Een kleine familiekroniek' van Annemarie Nobel verschenen. Deze roman wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Jacob is een rechtgeaarde vader. Het liefst zou hij zijn kinderen tegen alle gevaren beschermen. Als zijn gezin bedreigd wordt door iets wat hij niet buiten de deur kan houden, neemt hij een rigoureus besluit. Honderd jaar later voedt Ellen, de achterkleindochter van Jacob, haar zoon op. Het liefst zou ze haar enige kind de beste opvoeding ter wereld geven. Als blijkt dat niet iedereen daaraan meewerkt, overweegt ze een rigoureuze stap te zetten. Brengen de beslissingen van Jacob en Ellen wat ze ervan verwachtten? Zijn hun motieven volledig zuiver? Is het onbegrijpelijk wat Jacob zijn gezin aandoet, of is het iets wat alle ouders van alle generaties op hun eigen manier doen?

Over de auteur

Annemarie Nobel werd in 1984 in Lekkerkerk geboren. Als moeder en onderwijsadviseur denkt ze veel na over opvoeding, onderwijs en vorming. Jaren geleden hoorde ze hoe de overgrootvader van haar man een eeuw geleden naar Lekkerkerk kwam. Nu is dat verhaal verwerkt in een roman, waarmee Annemarie wil laten zien dat ouders van alle generaties keuzes maken om hun kinderen te beschermen en goed op te voeden, maar dat die keuzes niet altijd het verwachte gevolg hebben.

Annemarie Nobel organiseert een boekpresentatie op zaterdag 9 november. Vanaf 10:30 uur bent u van harte welkom in de bibliotheek van Lekkerkerk, Talmastraat 1. Zij zal jullie onder andere meer vertellen over haar boek en het eerste exemplaar overhandigen aan een bijzondere gast. Dit alles onder een genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers!

Meer berichten