Eén van de vele middenveldduels in deze wedstrijd
Eén van de vele middenveldduels in deze wedstrijd (Foto: Arie van Krimpen)

Dilettant wint met flinke cijfers van FC IJsselmonde

Krimpen aan de Lek - In de beginfase van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat Dilettant de wedstrijd met fikse cijfers zou winnen. Integendeel, het was FC IJsselmonde dat met meer strijd aan de wedstrijd begon.

Al in de 3e minuut werd Dilettantgoalie Ian Hendriks omspeelt, maar de aanvaller van FC IJsselmonde kwam verkeerd uit en het werd geen goal. Vier minuten later wel toen er werd geblunderd in de Dilettant-defensie. Heel gemakkelijk kon FC IJsselmonde van dichtbij scoren. Dilettant moest in de achtervolging en dat ging met horten en stoten. Er zat weinig lijn in het spel en de aansluiting richting voorwaartsen liet te wensen over. Toch was er succes toen na een aanval over veel schijven bij Jesper v.d. Adel belandde. Zijn voorzet werd door Lennart v.d. Linden ‘op de pantoffel’ genomen en keihard binnengeschoten. Daarna was het een gelijke strijd met weinig kansen over en weer. FC IJsselmonde raakte nog de lat en een goed genomen vrije trap werd door Ian Hendriks over de lat getikt. In minuut 42 was het raak voor Dilettant door een mooie goal van Josias Nussy. Hij nam in de rebound na een corner van Dilettant buiten de 16 de bal goed aan en haalde hard uit. Even later had Jimmy Koning de wedstrijd kunnen beslissen, maar zijn schot ging hoog over.

Na rust speelde Dilettant wat gedrevener en zette FC IJsselmonde meer onder druk. Het leverde corners op en wat vrije trappen, maar echt dicht bij de goal kwam Dilettant niet. Het was een lange uittrap van Ian Hendriks ver op de helft van FC IJsselmonde waar Remco Mulders voluit achteraan ging. Sneller dan de verdedigers stond hij voor de goalie van FC IJsselmonde en liet deze kansloos. Dilettant bleef daarna domineren, maar het lukte niet de kansen te verzilveren. In minuut 76 ontfutselde Josias Nussy een treuzelende verdediger de bal en kon alleen richting het doel van IJsselmonde. Hij liet de keeper kansloos en tekende de 4-1 aan. Even later een splijtende pass van Jesper v.d. Adel op de sprintende Colin den Otter. Ook hij kwam alleen voor de keeper en liet deze wederom kansloos 5-1. Daarna had Jimmy Koning de 6-1 op de schoen, maar weer knalde hij de bal hard over het doel. Een na rust fanatieker Dilettant behaalde een verdiende overwinning. Volgende week tegen Groote Lint vanaf het begin bij de les en dan kan ook daar succes worden behaald.

Meer berichten