De leerling Thico Addicks mocht de officiële handeling verrichten door het speciale logo te onthullen.
De leerling Thico Addicks mocht de officiële handeling verrichten door het speciale logo te onthullen.

Krimpenerwaard College introduceert het programma KC Skillzz

Op donderdagavond 7 november is op het Krimpenerwaard College het programma KC Skillzz officieel van start gegaan. Dit gebeurde in bijzijn van ouders, leerlingen en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. De leerling Thico Addicks mocht de officiële handeling verrichten door het speciale logo te onthullen.

Krimpenerwaard - KC Skillzz is een waardevolle aanvulling op het onderwijsaanbod binnen het Krimpenerwaard College en de leerlingen worden hierdoor nog beter voorbereid op de toekomst. Leerlingen kunnen door deelname aan dit programma betere keuzes maken voor vervolgonderwijs en eerder hun talenten ontdekken.

Een onderdeel van KC Skillzz is de profielstage voor havisten uit de derde klas. Eind maart kiezen de leerlingen in derde klas van de havo hun profiel. Ter ondersteuning van deze keuze doorlopen alle leerlingen een programma waarbij het aanleren van werknemersvaardigheden en het schrijven van sollicitatiebrieven in diverse talen belangrijke onderdelen zijn.

Een ander belangrijk onderdeel is de stage. De school werkt met een stagemakelaar die de leerling ondersteunt bij het zoeken naar een geschikte stageplaats. Via een digitale omgeving kunnen leerlingen kiezen uit een bedrijf en een stageopdracht die past bij hun interesse en talenten.

Tijdens de vierdaagse stage gaan alle leerlingen leren door te 'doen'. De stage wordt door een leerling afgesloten met een presentatie. Na het succesvol afronden van het traject ontvangt de leerling hiervoor een certificaat.

Deze stage zal waarschijnlijk de komende jaren naar het vwo worden uitgebreid. Het stageprogramma van de mavo maakt ook onderdeel uit van de KC Skillzz. De mavo- leerlingen krijgen dit jaar een uitbreiding van het aanbod.

De school zich heeft zich namelijk aangesloten bij de scholieren netwerkbijeenkomst die op 28 november in Capelle aan den IJssel wordt georganiseerd. KC Skillzz is een programma dat de komende jaren verder wordt uitgebreid.

Murat El Moussatie, oprichter van het bedrijf sollicitatiemarkt.nl, is oud leerling van de school. Hij sprak die avond met veel enthousiasme over zijn doorlopen weg om uiteindelijk volop zijn talenten te kunnen benutten. Murat zal de komende maanden de leerlingen stimuleren bij de uitvoering van het programma. Tevens krijgt iedere leerling een stagebegeleider als coach.

Meer berichten