Het winnende boek, waarmee Saskia weer een stukje dichter bij haar eigen droom komt. (Foto: Thea van der Raaf)
Het winnende boek, waarmee Saskia weer een stukje dichter bij haar eigen droom komt. (Foto: Thea van der Raaf) (Foto: )

Saskia Oudshoorn is Kobotalent, vrijdag signeersessie

Krimpen aan den IJssel - Vier jaar geleden debuteerde Saskia Oudshoorn met haar boek 'Buiten Spel'. Ze bracht het boek in eigen beheer uit, want een uitgever is zomaar niet gevonden. Dat laatste geldt nog steeds, maar intussen heeft de schrijfster grote stappen gemaakt en won ze de Kobo X Sweek schrijfwedstrijd.

Door Thea van der Raaf

Met haar winnende inzending 'Recept voor geluk' werd Saskia Kobotalent 2019. Haar boek is uitgeven als e-book, audioboek en paperback. En dat is precies wat een beginnend schrijver nodig heeft om gezien te worden. Saskia: "De marketing en de professionele ondersteuning door Kobo heeft enorme meerwaarde. Hulp en goede raad kreeg ik destijds ook van Simone van der Vlugt. Ruim een half jaar nadat ik 'Buiten Spel' schreef kwam ik haar tegen in het Streekmuseum. Dat heeft geleid tot een schrijfcoaching. Simone vond dat ik talent had en dat gaf mij het vertrouwen om door te gaan." Met de coaching van Simone schreef Saskia 'Op eenzame hoogte'. Het werd de vrouwenthriller van het jaar 2017. Inmiddels ligt ook haar derde boek, 'Dubbele agenda', klaar voor uitgave. Vorig jaar deed Saskia voor het eerst mee met de schrijfwedstrijd van het online platform Sweek X Crime Compagnie voor schrijvers en lezers. "Met alle ervaring die ik intussen had opgedaan besloot ik mijn debuutboek te herschrijven en de nieuwe titel , Zie je mij?,' mee te geven. Ik kwam in de finale, maar ik won dat jaar niet." Dit jaar werkt Sweek samen met Kobo en Bol.com. Speciaal voor de wedstrijd schreef Saskia de feelgood 'Recept voor geluk'. Ze was een van de vijf finalisten die door de jury werden gekozen. Deze keer won ze wel! Ze kreeg een professionele redactrice toegewezen en de zo broodnodige marketing. Inmiddels heeft Saskia ook het vervolg geschreven. Ondanks dat haar eerste boek niet meer was dan een onderdeel van de bucketlist die ze wilde afwerken, stimuleert alles wat er gebeurt haar om verder te gaan. 'Ik wilde ooit één boek schrijven, maar door de belangstelling, en de interesse van Simone, vind ik het nu heel leuk en wil ik verder komen. Ik heb het heel druk met mijn werk en de politiek, maar schrijven is voor mij ontspanning. Er ontstaat gewoon een verhaal in mijn hoofd en, in het weekend of tijdens de vakantie, als ik de rust heb, ga ik schrijven en dan ontwikkelt het zich verder. Als je er echt voor gaat, en dan moet je soms zekerheden opzij zetten, dan moet het lukken om je droom waar te maken. Dat is ook de boodschap van Recept voor geluk. Ik ben ontzettend blij met de prijs, want het is toch heel moeilijk om zichtbaar te worden bij het grote publiek. Grote uitgevers kunnen je bekend maken, maar dan moet je daar wel eerst zien te komen. Daarom ben ik al heel blij met de mensen van Boekhandel Kamerbeek. Zij ondersteunen lokale schrijvers en kopen mijn boek in."

Vrijdag 29 november van 19.00 - 21.00 uur signeert Saskia haar winnende boek 'Recept voor geluk' tijdens een feestelijk hapje en drankje bij Kamerbeek in winkelcentrum Crimpenhof.

Meer berichten