De aftrap van het Cultuurcafé. (Foto: Bab Riem Vis)
De aftrap van het Cultuurcafé. (Foto: Bab Riem Vis) (Foto: )

Wethouder geeft startsein Cultuurcafé in De Tuyter

Krimpen aan den IJssel - Het was onlangs wethouder Kirsten Jaarsma die het startsein mocht geven voor het Cultuurcafé in De Tuyter. Een initiatief van de bibliotheek, de muziekschool, Synerkri, het Streekmuseum en de Cultuurwerkplaats.

Door Bab Riem Vis

Met recht mag De Tuyter zich volgens de wethouder steeds meer het bruisende 'Hart van Krimpen' noemen. Het Cultuurcafé is het resultaat van de suggesties die vanuit onder andere inwoners van Krimpen voor de Cultuurnota konden worden ingediend.

Jaarsma sprak van het samenwerken van bouwstenen binnen de Krimpense cultuur en noemde de door de gemeenteraad vastgestelde Cultuurnota een voorbeeld van verbinding met elkaar maken, (www.cultuuragendakrimpen.nl). Een al succesvol nieuw initiatief is overigens ook de Cultuurwerkplaats met als thuisbasis De Tuyter. De komende tijd vinden er weer regelmatig film- en muziekavonden en -middagen plaats. En in samenwerking met Synerkri kinderactiviteiten.

Wat betreft het Cultuurcafé is het de bedoeling dat er in 2020 drie thema-avonden worden gehouden in De Tuyter. In februari is het thema op cultuur-educatie gericht, in mei staat 75 jaar bevrijding centraal en in november is het literatuur.

Tijdens het eerste Cultuurcafé was er een optreden van zang-docente Esmay Usmany. Zij nam het aanwezige publiek op een muzikale wijze onder andere mee naar de herinneringen en de ervaringen die zij heeft met de zoektocht naar het verleden van haar familie. Aan de hand van gedichten en liedjes gaf zij een inkijkje in haar leven.

Het werd een mooie start van het Cultuurcafé, wat volgens de organisatie een plek wordt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en iets meekrijgen van wat voor mogelijkheden er zijn op cultuurgebied. Uiteraard staan de initiatiefnemers altijd klaar om tips over de invulling van het programma te ontvangen.

Het Cultuurcafé wordt gehouden op een maandagavond in wat de 'huiskamer' van De Tuyter wordt genoemd. Een gezellige sfeervolle ruimte uitkijkend op de Koekoekstraat. Aanmelden is niet nodig en de entree is gratis.

tuyter.nl

Meer berichten