Zwembad
Zwembad (Foto: stock photo)

'Goed zwembad is plicht van gemeente'

Krimpen aan den IJssel - Voorzitter Reinier de Jong van KZV de Lansingh maakt zich zorgen om de staat van zijn thuisbasis in Krimpen aan den IJssel. Zwembad De Lansing moet volgens hem drastisch gerenoveerd worden. "En daar is de gemeente verantwoordelijk voor." Tijdens de commissievergadering van morgen (donderdag) hoopt hij dit duidelijk te maken.

Vorige week werd nog bekend dat De Jong zich ook zorgen maakte om de tariefsverhoging die huurder Optisport voor onder andere KZV wilde invoeren volgend jaar. "Gelukkig is die van de baan. De directie van Optisport heeft ingegrepen en wil ook meer met ons samenwerken." Daarmee wil Optisport er ook voor zorgen dat de verenigingen gebruik blijven maken van het zwembad. Nu wijkt KZV regelmatig nog uit naar andere baden. Komend weekend organiseert de vereniging hun grootste wedstrijd van het jaar bijvoorbeeld in Papendrecht.

De hygiëne in de Lansingh is een ander heikel punt. Na de publicaties van foto's en een video waarop wormen in overlopen langs het bad krioelen, is er flink schoongemaakt. Maar de problemen blijven komen en worden steeds erger als er niets aan het zwembad vernieuwd wordt, aldus De Jong. "Je kunt de toiletruimtes niet eens uitspuiten, de lucht is in het wedstrijdbad veel te warm voor topprestaties, de zonwering is vaak kapot en dit weekend konden we niet zwemmen omdat het licht het niet deed." En dan hebben we het nog eens niet over de torenhoge energierekening gehad. Een flinke renovatie is volgens De Jong de enige oplossing. "Dan moeten we toch bij de gemeente zijn. Die is het ook verplicht aan haar inwoners om voor een fatsoenlijk zwembad te zorgen." De voorzitter hoopt dit donderdag duidelijk te maken tijdens de commissievergadering in het raadhuis.

Meer berichten