Mijlpaal actie De Zalm Horeca Groep voor Groene Hart Ziekenhuis

Gouda - Ziek zijn is voor niemand leuk. Voor ouderen is het vaak aangrijpend om weg te zijn uit hun vertrouwde omgeving. Tijdens hun verblijf in het ziekenhuis blijkt het voor hen nog niet makkelijk om voldoende in beweging te blijven. Terwijl bewegen juist goed is om de conditie op pijl te houden en sneller te herstellen. Met de Virtuele Fietstrainer wil het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) ouderen stimuleren om uit bed te komen en te bewegen. De Zalm Horeca Groep is samen met stichting Vrienden van het GHZ een actie gestart om dit mogelijk te maken. Op 25 november 2019 werd de eerste mijlpaal bereikt: in vijf maanden tijd is al € 2.000,- opgehaald!

"Zowel De Zalm Horeca Groep, als het GHZ, voelen zich enorm verbonden met Gouda en omgeving. We zien veel overeenkomsten in gastvrijheid, kwaliteit en zorg. De Zalm Horeca Groep is ook begaan met ouderen die naar het ziekenhuis moeten. Daarom zijn we samen met de Vrienden van het GHZ een actie gestart op drie locaties: Brasserie Bar De Zalm, Koeien en Kaas en Bodega 32. Wanneer gasten bij ons een karaf kraanwater bestellen brengen wij hiervoor € 1,- in rekening. Dit bedrag komt vervolgens geheel ten goede aan de Vrienden van het Groene Hart ziekenhuis. Samen met onze gasten sparen we zo voor de Virtuele Fietstrainer voor de zieke ouderen van het GHZ", vertelt Rianne Peelen-Bouwman, Marketing & Sales Manager enthousiast.

"Met diverse giften maken de Vrienden het verblijf van een patiënt en hun familie in het GHZ zo aangenaam mogelijk" aldus Evelien Kenbeek van de stichting Vrienden van het GHZ. "Wij zijn erg blij met dit initiatief. De Virtuele Fietstrainer is een belangrijke wens van ons ziekenhuis. Het motiveert ouderen om in beweging te komen. Ook al kunnen ze fysiek niet naar buiten; doordat ze op virtuele fietstocht gaan door het Groene Hart hebben ze wel het idee dat ze in de natuur zijn. De lichaamsbeweging is goed voor hun conditie en herstel. Patiënten kunnen hun eigen fietsroute uitkiezen en ook samen fietsen. De mooie beelden zorgen voor herkenning en geven aanleiding tot gesprekken. Het is dus goed voor lichaam én geest."

Rianne Peelen-Bouwman is blij dat De Zalm Horeca Groep als Gouds bedrijf een bijdrage kan leveren aan al dit goede project. "Ik hoop dat de actie, dit nog loopt tot en met 2020 een groot succes wordt. Onze gasten zijn enthousiast; zij dragen -net als wij- de projecten in het GHZ een warm hart toe."

Meer informatie over de wateractie of een donatie doen? Kijk op www.vriendenvanhetghz.nl.

Noot voor redactie, niet ter publicatie:

Op de foto v.l.n.r.: Evelien Kenbeek, St. Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis, Rianne Peelen-Bouwman, De Zalm Horeca Groep, Kirsti Rijnbeek-Bontje, afdeling Ouderengeneeskunde Groene Hart Ziekenhuis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis, Evelien Kenbeek telefoon 0182 505135

De Zalm Horeca Groep, Rianne Peelen-Bouwman 0182 686976

Meer berichten