Erik-Jan Heuvelman (links) en Rudy Vriens: de jeugdafdeling van vv Lekkerkerk krijgt nieuwe impulsen.
Erik-Jan Heuvelman (links) en Rudy Vriens: de jeugdafdeling van vv Lekkerkerk krijgt nieuwe impulsen. (Foto: )

Lekkerkerk investeert in jeugdafdeling

Na een periode van relatieve stilstand zit er weer volop 'schwung' in de jeugdafdeling van voetbalvereniging Lekkerkerk. Een ontwikkeling die alles te maken heeft met de nieuwe invulling van de jeugdcommissie én de stappen die men op technisch gebied heeft gezet.

Door Jan J. Timmer

Lekkerkerk - De nieuwe jeugdcommissie onder leiding van Erik-Jan Heuvelman werd werd kort voor de zomer geïnstalleerd. Zelf was de jeugdvoorzitter in de periode daarvoor al 'officieus' actief, maanden die hij onder meer benutte met het doorlichten van de jeugdafdeling en het zoeken naar geschikte personen om in de commissie plaats te nemen.

"Onze voorgangers hebben het niet altijd even gemakkelijk gehad", zegt Heuvelman. "Dat had vooral met een gebrek aan 'menskracht' te maken. Op een gegeven moment moesten ze met zijn tweeën een complete afdeling bestieren. Voordat ik aantrad wilde ik daarom de commissie geheel gevuld hebben.

"Dat is gelukt. We hebben de beschikking over vier enthousiaste jeugdcommissieleden en vijf coördinatoren voor de verschillende leeftijdsgroepen. De organisatie staat. Er is een goed fundament om op te bouwen."

Ook op technisch gebied timmert vv Lekkerkerk flink aan de weg. Met voetbalschool 'De Complete Techniek' (DCT) kwam men een partnerschap overeen dat voorziet in het (bij)scholen van de trainers en het implementeren van een nieuw trainingsplan voor alle leeftijdsgroepen.

Vorige week woensdag werd daarvoor het startschot gegeven met een bijeenkomst waarin Dennis van den IJssel namens DCT uitleg kwam geven aan het Lekkerkerkse jeugdvoetbalkader. "Hij gaat werken met cycli van zes weken", vertelt jeugdsecretaris Rudy Vriens. "Van te voren krijgen we de trainingen aangeleverd. Gedurende de eerste week is er steeds iemand van DCT bij ter begeleiding. Daarna gaan onze trainers er zelfstandig mee aan de slag.

"In week 6 is DCT weer aanwezig om te evalueren en tips en tricks mee te geven. Elke zes weken is er een nieuwe cyclus. Voorlopig gaan we een half jaar volgens deze methode aan de slag. We hebben de intentie om de samenwerking daarna voort te zetten."

Rudy Vriens kwam afgelopen jaar min of meer bij toeval in contact met De Complete Techniek. "Klopt", glimlacht de Lekkerkerker. "We waren op een vakantiepark waar Dennis van den IJssel een clinic gaf waar ook mijn zoon vol enthousiasme aan mee deed.

"Na de clinic kwam ik met Dennis in gesprek en vertelde hij wat DCT voor voetbalclubs kan betekenen. Dat verhaal nam ik mee naar mijn eigen club. Ook zijn we bij vv Stolwijk gaan kijken, waar DCT eveneens actief is. De mensen daar waren zeer tevreden.

"En nu gaan wij er ook mee aan de slag. Onze trainers en spelers gaan hier veel plezier aan beleven en dat is precies de bedoeling. Ze krijgen extra tools én gerichte support van experts. We maken zo onze mooie club alleen maar sterker én leuker."

Meer berichten