Aan de hand van unieke beelden uit de Nieuwkoopse Plassen en andere gebieden geeft hij een inkijk in hun leven. Foto: Ellen van den Adel
Aan de hand van unieke beelden uit de Nieuwkoopse Plassen en andere gebieden geeft hij een inkijk in hun leven. Foto: Ellen van den Adel (Foto: )

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Mark Mieras

Krimpen aan den IJssel - Op maandagavond 17 februari om 19:30 uur is Mark Mieras gastspreker tijdens het Cultuurcafé in de Tuyter (Nachtegaalstraat 8) in Krimpen a/d IJssel. Wetenschapsjournalist Mark Mieras is geschoold in de wetenschap en gebruikt daarom andere woorden dan musici om te beschrijven wat muziek met mensen doet. Muziek stimuleert kinderhersenen om beter te luisteren en dat is cruciaal voor leren lezen en schrijven. Het nodigt ook uit om te balanceren tussen orde en verrassing, zegt hij, en dat is waar alles in de hersenen om draait. Mark Mieras zal tijdens het Cultuurcafé een levendig verhaal houden over de neuropsychologie van muziek - over herinnering, ontroering, sociale intelligentie, geluk en gezonde en flexibele hersenen. Aanmelden kan via mariska@synerkri.nl

Gratis OV

Krimpenerwaard - Nieuw voor de Krimpenerwaard: gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW of/en een klein pensioen Kom op woensdag 29 januari om 9.00 uur koffiedrinken in het H. Zanenhuis, Dr. Hugenholzstraat 4, 2865 AS te Ammerstol en laat je informeren! Gerjo Goudriaan van Stichting Welzijn en Ondersteuning Krimpenerwaard-Midden komt uitleg geven. Een aanvraag kan direct via de SWOK-Midden worden geregeld.

Vergadering

Krimpen aan den IJssel - Op maandag 27 januari 2020 houdt de D66 gemeenteraadsfractie een openbare fractievergadering, om 20.00 uur in Cultureel centrum De Tuyter. Tijdens deze vergadering kunnen alle belangstellende inwoners hun vragen stellen over de huidige politieke crisis en de beoordeling van D66 daarvan. D66 wil in alle openheid verantwoording afleggen over haar rol in deze situatie en toekomstplannen bespreken.

Lezing: Otter

Krimpenerwaard - De otter is onderweg naar de Krimpenerwaard. NVWK wil graag dat zo veel mogelijk mensen kennis kunnen maken met deze prachtige soort, na de wolf het grootste roofdier in ons land. En een liefhebber van rivierkreeft, dat is mooi meegenomen. "We hebben daarom otterdeskundige Hans Blom gevraagd om een lezing te geven. Hij is vrijwilliger bij de Zoogdiervereniging Nederland en bij Natuurmonumenten en is nauw betrokken bij de monitoring van de otters. Aan de hand van unieke beelden uit de Nieuwkoopse Plassen en andere gebieden geeft hij een inkijk in hun leven. Locatie: De Zwaan, Kerkweg 2 in Berkenwoude. Start 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden