Frans van Eijk speelt heerlijke jazz zoals we van hem gewend zijn.
Frans van Eijk speelt heerlijke jazz zoals we van hem gewend zijn. (Foto: )

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Expositie

Krimpenerwaard - In de maanden januari, februari en maart exposeert Els Nell in de bibliotheek van Ammerstol. Ze schildert na wat ze mooi vindt van een foto of ansichtkaart, soms met aquarel maar meestal met acrylverf. Ze schildert ook in opdracht. Na verschillende doeken met dieren en stillevens als onderwerp, heeft ze een voorkeur voor het schilderen van strand en landschap ontwikkeld. Ook exposeert Jolanda Milort met haar schilderijtjes met beschilderde vogelveren.

Swingend

Krimpenerwaard - Frans van Eijk speelt heerlijke jazz zoals we van hem gewend zijn. Swingend op de piano en natuurlijk neemt hij enkele gastmuzikanten mee! Zondag 26 januari van 15.00 tot 17.00 uur in De Tulp, Bergambacht. Entree € 4. Aanmelden SWOK-midden, tel. 0182-350012 of info@swok-midden.nl

Stamppot

Schoonhoven - Donderdag 23 januari organiseert Stichting SWOS een stamppotmaaltijd. De maaltijd wordt geserveerd in het Welzijnscentrum op de Oranjeplaats. Aanvang : 12.00 uur. Kosten: € 7. Schuift u gezellig aan? Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u contact opnemen met Stichting SWOS via tel. 0182-384550. Ook kunt u een e-mail sturen naar activiteiten@swoschoonhoven.nl

Houtgraveer workshops

Lekkerkerk - In activeringscentrum 'De Buurtschuur' te Lekkerkerk vindt een instap workshop-serie houtbranden plaats. "Onder begeleiding van Annette Both gaan we houten voorwerpen versieren met leuke teksten/afbeeldingen. Maak een leuke tekst/afbeelding en print die uit; anders zijn er voorbeelden genoeg. Workshop: 10.00 uur tot 12.00 uur; kosten € 12,95 euro p.p. per ochtend incl. materiaal en koffie/thee. Bij in één keer opgeven voor de vijf workshops: slechts € 50 totaal (excl. lunch na 5de workshop). Op het programma staan: 4 februari Dienblaadje, 3 maart Kistje kalligraferen, 7 april Pollepels versieren, 12 mei Onderzetters opleuken, 2 juni Knijpers pimpen (vrijblijvend aansluitend lunch) Locatie: bij Kwintes, Tiendweg west 12 te Lekkerkerk. Opgeven liefst één week voor desbetreffende workshop bij Annette Both: apmboth@hotmail.com / 06-18260535 (ook sms/app) /0180-661413

Aanschuiftafel

Krimpen aan de Lek - In samenwerking met het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek begint Brasserie De Markt op zondag 26 januari met de Aanschuiftafel. Lekker eten wat de pot schaft; geen gedoe, geen luxe, maar gewoon een lekkere maaltijd voor maar € 9,50 p.p. De aanschuiftafel is dan ook bedoeld voor pure gezelligheid. Schuif gezellig aan in uw eentje of met een groep. Leer de mensen aan tafel (beter) kennen en deel verhalen met buurtgenoten van alle generaties De aanschuiftafel zal op iedere laatste zondag van de maand om 17.30 uur, na Muziek op zondagmiddag, plaatsvinden. Bij de Brasserie kunt u vragen wat er op het menu staat; het menu wordt ook gepubliceerd op de facebookpagina www.facebook.com/brasseriedemarktkrimpenadlek. Graag uiterlijk op de vrijdag ervoor bij brasserie De Markt reserveren.

Sirenelunch

Krimpenerwaard - Op maandag 3 februari is er van 12.00 tot 13.00 uur in het gemeentehuis van Bergambacht een sirenelunch. De sirenelunch is bedoeld om het netwerken te faciliteren tussen verenigingen en andere organisaties. In de hoop dat er nieuwe samenwerkingen en goede ideeën ontstaan. Aanmelden niet nodig, neem een eigen boterhammetje mee!

Rijbewijs

Krimpen aan den IJssel - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 28 januari in het Verpleeghuis Tiendhove, Patrijzenstraat 57. Bent u lid van de thuiszorg dan neemt u contact op met Vierstroom, telefoon: 088-0900400. Bent u geen lid dan belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl. Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 50,00, medisch, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 70,00.

Voorlezen

Krimpenerwaard - Het prentenboek 'Moppereend' van Joyce Dunbar en Petr Horacek is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2020. Tijdens de Nationale Voorleesdagen is het dan ook het meest voorgelezen boek bij Kinder- en Peuteropvang, basisscholen en bibliotheken. De Bibliotheek Krimpenerwaard organiseert weer diverse activiteiten. Allereerst is er op drie locaties een Poppentheatervoorstelling 'Mekkergeit en Moppereend' voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Het wordt een voorstelling met veel humor en muziek. In de bibliotheek Gouderak kunnen kinderen vanaf 3 jaar en hun (groot)ouders komen kijken op woensdagmiddag 29 januari, om 15.00 uur. Samen met het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek wordt de voorstelling aangeboden op zaterdagmorgen 1 februari om 11.00 uur.
En op zaterdagmiddag 1 februari strijkt het poppentheater neer in de bibliotheek van Schoonhoven, om 15.00 uur. Kaartjes zijn bij de betreffende bibliotheken te koop voor € 6. Reserveren kan ook via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl. Het boek 'Moppereend' leent zich er goed voor om met ouders van jonge kinderen te praten over het omgaan met emoties. Op donderdagmorgen 30 januari om 10.00 uur kun je daarvoor terecht in de bibliotheek van Schoonhoven. Kindercoach Mia Euwes geeft praktische tips en gaat in gesprek met de aanwezigen. Toegang is gratis en aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel prettig. Dit kan via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl Kinderen kunnen op vrijdag 31 januari hun knuffel komen brengen zodat die een nachtje in de bibliotheek kan logeren om Moppereend op te vrolijken. Om 17.00 uur kan dit in de bibliotheken van Schoonhoven en Lekkerkerk, waarbij uiteraard nog even voorgelezen wordt. De avonturen die de knuffels beleven 's avonds en 's nachts zijn te volgen op onze sociale media.

redactie.ijl@dpgmedia.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden