De adviescommissie bestaande uit: Piet van Willigen, Christien van den Berg, Kees de Langen, Henk van der Wal en Loek van der Kolk.
De adviescommissie bestaande uit: Piet van Willigen, Christien van den Berg, Kees de Langen, Henk van der Wal en Loek van der Kolk.

Gemeente Krimpenerwaard ontvangt ruim 60 aanvragen voor viering 75 jaar - Vrijheid

Dit jaar vieren we dat het Koninkrijk der Nederlanden 75 jaar geleden is bevrijd. Door het hele land worden activiteiten in het kader van 75 jaar- Vrijheid georganiseerd. Zo ook in de gemeente Krimpenerwaard.

Krimpenerwaard - De gemeente Krimpenerwaard stelt subsidie ter beschikking om goede initiatieven voor het feest- en herdenkingsjaar te steunen. Burgemeester Roel Cazemier riep in september inwoners van de gemeente op om activiteiten en evenementen te organiseren. Na deze oproep kwamen ruim 60 aanvragen binnen.

In totaal is er voor ongeveer €300.000 aan activiteiten ingediend. Hieruit blijkt dat 75 jaar-Vrijheid enorm leeft in de Krimpenerwaard. Er vinden activiteiten en evenementen plaats in alle kernen van de gemeente. Door veel aanvragers is samenwerking gezocht met andere verenigingen en organisaties.

De onafhankelijke adviescommissie 75 jaar -Vrijheid Krimpenerwaard buigt zich vandaag, 22 januari, over alle aanvragen aan de hand van de 'subsidieregeling 75 jaar-Vrijheid Krimpenerwaard', de Algemene Subsidie Verordening Krimpenerwaard en de voorwaarden uit de beschikking van provincie Zuid-Holland in verband met de provinciale subsidie.

Deze onafhankelijke adviescommissie is ingesteld door burgemeester Roel Cazemier. Aan de hand van de adviezen van de commissie besluit het college van burgemeester en wethouders op 4 februari over de toe- en afwijzingen.

Alle evenementen en activiteiten zijn binnenkort te vinden op de website: www.75jaarvrijheidkrimpenerwaard.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden