VVD Krimpenerwaard stelt vragen na uitbraak Hepatitis A in Schoonhoven

Krimpenerwaard - 'Naar aanleiding van de besmettingen door het zeer besmettelijke hepatitis A-virus op basis school de Vlieger in Schoonhoven hebben wij de volgende vragen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard. Het virus wordt overgedragen van mens op mens en zit in de ontlasting. Blijkbaar is op de school een en ander niet geheel goed gegaan qua hygiëne. Wij weten dat Onderwijs Primair de verantwoordelijkheid draagt maar wij als Raad zijn mede verantwoordelijk voor de gezondheid van onze inwoners.

Vragen:

Kan de wethouder laten onderzoeken hoe deze uitbraak mogelijk is geweest? Klopt het dat in sommige lokalen de leerlingen niet op het toilet maar in de klas hun handen moeten wassen omdat het teveel spettert in het toilet? Is dit een mogelijke oorzaak?

Kan de wethouder aangeven hoe het schoonmaken van lokalen en toiletten geregeld is op de Vlieger en is daar controle op of dit goed gebeurt?

Bestaat de mogelijkheid dat er de laatste tijd bezuinigd is op het schoonmaken door de financiële tegenslag bij Onderwijs Primair?

Volgens de GGD ligt "de bron van de besmettingen" in het buitenland. Wat wordt daar precies mee bedoeld?

Kan de wethouder aangeven hoe het schoonmaken bij andere scholen in basis en voortgezet onderwijs geregeld is? Ook daar zijn signalen dat er regelmatig zaken niet op orde zijn zoals lege zeepdispensers en het ontbreken van papieren handdoekjes.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden