De Bibliotheek Krimpenerwaard is op zoek naar voorlezers. (Foto: Jelle IJntema)
De Bibliotheek Krimpenerwaard is op zoek naar voorlezers. (Foto: Jelle IJntema) (Foto: Jelle IJntema)

Voorleesexpress Krimpenerwaard zoekt vrijwilligers

Krimpenerwaard - De Bibliotheek Krimpenerwaard is op zoek naar mensen die het leuk en belangrijk vinden om voor te lezen aan kinderen én het voorleesplezier willen delen met de ouders. Dit in het kader van het project Voorleesexpress. Ouders die hun kinderen voorlezen en aanmoedigen zelf te lezen, zorgen ervoor dat hun kinderen gemotiveerder zijn om te lezen, meer lezen en leesvaardiger zijn! Hierdoor presteren deze kinderen beter op school.

De VoorleesExpress is er voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar met een taalachterstand. Een getrainde vrijwilliger komt gedurende 20 weken eenmaal per week ongeveer een uur bij het gezin thuis om met (voor)lezen en taal aan de slag te gaan. Een van de ouders is hierbij ook aanwezig. De vrijwilliger helpt de ouder om, op een manier die binnen het gezin past, (voor)lezen in het dagelijkse leven te verankeren.

Wie elke week een uurtje de tijd heeft gedurende 20 weken (en 18 jaar of ouder is) wordt van harte uitgenodigd zich aan te melden: voorleesexpress@debibliotheekkrimpenerwaard.nl of telefonisch bij Gerda Blok, 0180-669999.

Meer berichten