Op zaterdag 15 februari wordt in de Hervormde Kerk van Stolwijk een bijzonder instrumentaal concert gegeven.  door 'Take Five'.
Op zaterdag 15 februari wordt in de Hervormde Kerk van Stolwijk een bijzonder instrumentaal concert gegeven. door 'Take Five'. (Foto: )

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Concert met Take Five

Stolwijk - Op zaterdag 15 februari wordt in de Hervormde Kerk van Stolwijk een bijzonder instrumentaal concert gegeven. Aan het concert werkt het esemble 'Take Five' mee. Take Five bestaat uit Leon Koppelman (panfluit), Annette Jumelet (viool), Peter Koetsveld (klarinet), Marien Stouten (orgel) en Jan Peter Teeuw (orgel en piano).

Het programma bestaat klassieke meesterwerken, populaire composities, virtuoze solo's, een orgelimprovisatie op verzoek, samenzang. Tijdens het concert zal ook de nieuwe cd 'Wintertime' gepresenteerd worden. Uiteraard wordt er van deze cd veel muziek gespeeld. Het concert begint om 19:30. De toegang is €7,50 (volwassenen) en € 2,50 (kinderen), met een maximum van € 20,00 per gezin. Voor en na het concert zijn er cd's te verkrijgen van de musici. Meer informatie: www.janpeterteeuw.nl

Mark Mieras in Cultuurcafé

Krimpen aan den IJssel - Op maandagavond 17 februari om 19.30 uur is Mark Mieras gastspreker tijdens het Cultuurcafé in de Tuyter (Nachtegaalstraat 8) in Krimpen a/d IJssel. Thema is: 'Wat schieten we op met muziek?' Wetenschapsjournalist Mark Mieras is geschoold in de wetenschap en gebruikt daarom andere woorden dan musici om te beschrijven wat muziek met mensen doet. Muziek stimuleert kinderhersenen om beter te luisteren en dat is cruciaal voor leren lezen en schrijven. Het nodigt ook uit om te balanceren tussen orde en verrassing, zegt hij, en dat is waar alles in de hersenen om draait. Mark Mieras zal tijdens het Cultuurcafé een levendig verhaal houden over de neuropsychologie van muziek - over herinnering, ontroering, sociale intelligentie, geluk en gezonde en flexibele hersenen. Het Cultuurcafé wordt georganiseerd door Synerkri in samenwerking met Muziekschool Krimpen, Streekmuseum Krimpenerwaard en Bibliotheek aan den IJssel.

Praktische informatie: Maandag 17 februari, 19:30 uur, De Tuyter, Nachtegaalstraat 8, Krimpen a/d IJssel.

Lezing

Krimpenerwaard - Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard organiseert op woensdagavond 19 februari een lezing van ds. Kees van Velzen met als thema: Het herstel van het koningschap van Israël. De bijeenkomst is in verenigingsgebouw Berea, Dorpsstraat 15 in Ouderkerk a/d IJssel Aanvang: 19.45 uur, zaal open 19.15 uur.

Klein maar
heel dapper

Krimpen aan den IJssel - In de IJsseldijkkerk is zondag 16 februari a.s. een kinderdienst met het thema 'Klein maar dapper'. Dit is een laagdrempelige dienst zeer geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar waarbij de inbreng van de kinderen ook groot is. Het gaat over de kleine David tegenover de grote reus Goliath. De voorganger is Dominee Baggerman, de dienst begint om 10.00 uur en iedereen is van harte welkom! Voor de jongere kinderen is er opvang gedurende de dienst.

Operette Havenstad

Krimpen aan de Lek - Operette Havenstad treedt zondagmiddag 23 februari op in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek tijdens Muziek op Zondagmiddag. Het brede repertoire bestaat uit operette, musical, evergreens, belcanto, koorstukken uit bekende opera's en zelfs melodieuze popmuziek wordt niet geschuwd. Toegang is gratis! Wilt u zeker zijn van een stoel, haal uw gratis ticket op bij de receptie van het Cultuurhuis. De receptie is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Aanvang: 15.00 uur. Zaal open: 14.30 uur (zij-ingang Cultuurhuis bij de pinautomaat).

Aanschuiftafel

Krimpen aan de Lek - Zondag 23 februari kan wie wil na Muziek op Zondagmiddag met Operette Havenstad, weer aanschuiven aan de Aanschuiftafel van de Brasserie De Markt in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. Lekker eten wat de pot schaft; geen gedoe, geen luxe, maar gewoon een lekkere maaltijd voor maar € 9,50 p.p. Inloop 17.30 uur (na muziek op zondagmiddag). Aanvang 18.00 uur. Bij de Brasserie kunt u vragen wat er op het menu staat; het menu wordt ook gepubliceerd op de facebookpagina: brasseriedemarktkrimpenadlek. Graag uiterlijk op de vrijdag ervoor bij brasserie De Markt reserveren.

Hulp met belasting

Krimpenerwaard - Binnenkort breekt weer de tijd aan dat we aangifte moeten doen voor de inkomstenbelasting 2019. Voor velen een heel gedoe om de aangifte digitaal in te vullen. Wat mag je aftrekken? Heb ik recht op huur- en/of zorgtoeslag, krijg of betaal ik het juiste bedrag? Kan ik mijn vele medische kosten in mindering brengen? De drie welzijnsstichtingen, de Bibliotheek, Humanitas en Schuldhulpmaatje bieden samen hulp voor inwoners in de Krimpenerwaard op verschillende dagen en in verschillende kernen: Zaterdag 7 maart van 10.00-14.00 uur in de bibliotheek van Bergambacht. Op dinsdag 10 maart van 10.00-14.00 uur in de bibliotheek van Ouderkerk. Zaterdag 14 maart van 10.00-14.00 uur in Hof van Stein te Haastrecht. Op woensdag 18 maart van 19.00-22.00 uur in de bibliotheek van Schoonhoven. Op Zaterdag 21 maart van 10.00-14.00 uur in Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. Op maandag 23 maart van 10.00-14.00 uur in de bibliotheek van Lekkerkerk. Deze hulp is voor mensen die recht hebben op Zorgtoeslag, woonachtig zijn in de Krimpenerwaard en een eenvoudige belastingaangifte hebben. De ondersteuning is gratis en wordt verleend door getrainde vrijwilligers. Voor deze hulp dient wel vooraf een afspraak te worden gemaakt. Dit kan via één van de welzijnspunten of telefonisch met één van de welzijnsstichtingen: SWOS, tel. 0182-381227, SWOK-midden, tel. 0182-350012 en Stichting WON, tel. 0180-552045

Kinderbingo

Krimpen aan den IJssel - Kinderboerderij Klein Boveneind start de voorjaarsvakantie met een leuke kinderbingo. Wanneer: Zaterdag 22 februari om 10:00 uur én om 13:30 uur. Waar: Boveneindselaan, Krimpen aan den IJssel Kosten: 2 euro per deelnemer.

Mail uw activiteiten naar redactie.ijl@dpgmedia.nl

Meer berichten