Mondzorg aan de Lek is verhuisd naar De Markt 108 in Krimpen aan de Lek. Er is Open Huis op vrijdag 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur.
Mondzorg aan de Lek is verhuisd naar De Markt 108 in Krimpen aan de Lek. Er is Open Huis op vrijdag 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur. (Foto: )

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Legobouwdag

Schoonhoven - Op vrijdag 28 februari biedt de speelotheek Leentje Beer een legobouwdag aan. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen, naar eigen fantasie, met lego spelen. De speeltijden zijn in de ochtend van 10.00 tot 12.00 uur of in de middag van 14.00 tot 16.00 uur. Entreegeld is 2 euro per kind. U kunt uw kind aanmelden via legobouwdagschoonhoven@gmail.com. De speelotheek is gevestigd aan Tinbergenlaan 40 in Schoonhoven.

Koningsmarkt

Krimpen aan de Lek - Het lijkt voor nu nog even weg, maar de medewerkers van Krak zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor de markt op Koningsdag in Krimpen aan de Lek. "U kunt vanaf nu een kraam huren door zich via secretaris.krak@gmail.com aan te melden. Een kraam is 3 meter en kost € 37,50. Reserveren kan tot uiterlijk 20 april 2020."

Kruiden

Krimpenerwaard - De Krimpense Marjan Pols de Pee verzorgt kruidenworkshops op maat. Haar missie is mensen te verbazen en tegelijk enthousiast te maken voor een meer natuurlijke manier van leven. De maximaal zes deelnemers leveren van tevoren een vraag of klacht aan en Marjan baseert daarop de invulling van de workshop. Zo maken de deelnemers bijvoorbeeld wasmiddel van klimop of lijnzaad crackers tegen obstipatie. Marjan combineert haar kennis van kruiden met het psychosociale aspect, een unieke combinatie waarmee ze telkens aanvullend bezig is. Haar netwerk is groot, wanneer iemand meer baat heeft bij een osteopaat of reflexoloog verwijst ze hen door. Nieuwsgierig? Kijk op haar website: www.marjanpolsdepee.nl

Bankzaken

Schoonhoven - SWOS houdt op 13 februari om 14.00 uur een informatiebijeenkomst over bankzaken. "Ontdek welke financiële zaken uw aandacht vragen U bent van harte welkom voor een informatieve bijeenkomst over uw bankzaken en financiële toekomst. Graag vertellen wij u meer over mobiel bankieren, de Geldmaat, volmachten, schenken, levenstestament en nog veel meer. Aanmelden kan t/m woensdag 12 februari via
0182-384550 of activiteiten@swoschoonhoven.nl

Valentijnsdiner

Schoonhoven - SWOS houdt op vrijdag 14 februari om 17.00 uur een Valentijnsdiner in Welzijnscentrum op de Oranjeplaats. Aanschuiven kost € 10,- per persoon. Er zal deze avond live muziek gespeeld worden. Graag tijdig aanmelden. Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u contact opnemen met Stichting SWOS via
0182-384550. Ook kunt u een e-mail sturen naar activiteiten@swoschoonhoven.nl

Workshop
over Internet

Krimpenerwaard - Op verschillende plaatsen in de Krimpenerwaard worden weer gratis workshops aangeboden vanuit de welzijnsstichtingen, SCO en Bibliotheek. Dit keer is het thema: (veilig) internetten. Onderwerpen zijn: handige zoekopdrachten, betrouwbaarheid, verwerken van informatie, gesproken opdrachten, etc. De workshops vinden plaats op: 5 februari in Haastrecht, 10 februari in Schoonhoven, 3 maart in Bergambacht, 5 maart in Ammerstol, 9 maart in Lekkerkerk, 10 maart in Ouderkerk, 16 maart in Schoonhoven, 19 maart in Gouderak en 24 maart in Krimpen aan de Lek Aanmelden voor deze gratis workshop of meer informatie (rondom tijden en locaties) via tel.: 0180-669999.

Workshop 'Pentekenen'

Krimpen aan den IJssel - Beeldend kunstenaar Kees van Duyn, een verwoed en plein air tekenaar, is door de Kunstkring Krimpen uitgenodigd om op dinsdag 18 februari een workshop 'Pentekenen' te geven voor leden en bezoekers. Kees neemt voorbeelden van pentekeningen mee. Hij nodigt aanwezigen uit om een tekening met pen en inkt te maken.Daarna volgt het verwassen en/of inwassen van de tekening. Dit proces wordt door Kees goed uitgelegd en begeleid. Belangstellenden kunnen ook mee doen. Belangrijk is dat zij een kroontjespen of andere inktpen meenemen. Voor verder materiaal wordt gezorgd! Plaats: in het Streekmuseum, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Aanvang: 20.00 uur.

Open huis

Krimpen aan de Lek - Op 1 februari was de verhuizing van Mondzorg aan de Lek naar De Markt 108 in Krimpen aan de Lek een feit. Voor belangstellenden is er Open Huis op vrijdag 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur. Na bijna 38 jaar praktijk aan huis sluit tandarts Van der Bas de deur aan de Schepenstraat. Hoewel hij al die jaren met veel plezier de tandarts in het dorp was, vond hij de tijd gekomen om het stokje door te geven. Vanaf oktober was zijn opvolgster, tandarts P. Schuschakow al parttime aan het werk aan de Schepenstraat om te kunnen wennen en om een nieuwe praktijkruimte te realiseren. Inmiddels is het patiëntenbestand aan haar overgedragen en kunnen de patiënten terecht in een splinternieuwe praktijkruimte aan De Markt. Niet alles is nieuw, want de assistentes Danielle Jansen en Sandra van Rietschoten zijn vertrouwde gezichten die 'mee verhuizen' en ook tandarts Van der Bas zal nog enkele dagdelen per week in de nieuwe praktijk actief zijn. Daarnaast is het team uitgebreid met Nel van Krimpen als balieassistente. De praktijk is open voor nieuwe patiënten via het reeds bekende telefoonnummer 0180- 511459. U kunt ook mailen: MondzorgaandeLek@gmail.com.

Historische filmochtend

Schoonhoven - Ook in 2020 is er elke tweede donderdag van de maand een film op groot scherm over de geschiedenis van Schoonhoven of de omgeving. De film begint om 10.30 uur en de toegang is gratis. "Donderdag ziet u een impressie van Krimpen a/d Lek in de periode 1954-1963. Een greep uit de beelden: Sparta gym, Schoonderwoerd schoenenzaak, diverse scholen met pleinen, leerlingen en meesters en juffen. Het Historisch OntmoetingsPunt vindt u in de bibliotheek aan de Spoorstraat, deze is om 10 uur open voor de koffie, u bent van harte welkom!"

Mail uw activiteit naar: redactie.ijl@dpgmedia.nl

Meer berichten