NK tickets voor herenturnen KDO Krimpen

Krimpen aan den IJssel - Afgelopen zaterdag, 8 februari, was de tweede plaatsingswedstrijd voor het NK. Via deze wedstrijden kunnen de heren zich plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Op deze manier kunnen zij dus NK-tickets bemachtigen.

Voor de jongste jongens (benjamins) wordt er nog geen NK georganiseerd en was afgelopen zaterdag een 'normale' wedstrijd voor deze jongens, erg spannend dus. De mannen turnden zo goed, dat alle vijf de heren medailles mee naar huis namen. Het goud was voor Fabian van Harten, Noah Kitzmüller, Milan Willemse en voor onze pupil Duncan Russner. Ian Vos won knap het zilver.

In de volgende ronde was het de beurt aan de instappers. Kai Driessen moest eindigen in de top 4 om zo zijn NK ticket te bemachtigen. In een groot deelnemersveld werd hij ruimschoots 1e! Ook Jamie en Dusty moesten laten zien wat zij konden. Zo werd Dusty van der Stam knap 2e en Jamie Nap 1e!

In de laatste ronde was het de beurt aan de oudste jongens, de jeugd jongens. Christian Kroon, Remco Lagerwaard en Julian Nederlof turnden zo goed als zij konden en scheelden qua puntenaantal heel weinig met elkaar. Julian won het brons. Christian werd 4e en Remco 5e.

Deze uitslag van afgelopen zaterdag betekent dat Kai Driessen, Christian Kroon én Julian Nederlof 16 mei mogen deelnemen aan de NK-finale turnen heren van de 4e divisie in Wijk bij Duurstede. Knap gedaan mannen!

Voor Jamie Nap, Dusty van der Stam, maar ook Sep Westerveld en Tobias van der Vinne gaan de landelijke wedstrijden nu écht beginnen. In maart en april starten de landelijke wedstrijden, beginnend met de ¼ finale van het NK. Vanuit daar kunnen ze zich plaatsen naar de ½ finale en zo door naar de 1/1 finale van het NK; spannend zeg!

Jamie en Dusty zullen uitkomen in de 3e divisie. Sep en Tobias komen uit in de 1e divisie.

Meer berichten