Bettina Pols voor de Ontmoetingskerk. "Ik ben echt héél enthousiast over de Top 2000-dienst." (Foto: Elsa van der Ham)
Bettina Pols voor de Ontmoetingskerk. "Ik ben echt héél enthousiast over de Top 2000-dienst." (Foto: Elsa van der Ham) (Foto: Elsa van der Ham)

Top 2000-dienst in Ontmoetingskerk Krimpen aan de Lek

Krimpen aan de Lek - De 'Top 2000' scoort al jaren hoge kijk- en luistercijfers op radio en televisie. Toch zijn de songs uit de Top niet direct het genre dat de meeste mensen verwachten in een kerkdienst. "Waarom niet? Dit jaar is het thema 'Een goed verhaal'. Nou, liedjes met een goed verhaal, daar hebben we er genoeg van in onze muziekgeschiedenis! Of mensen hebben zelf een bijzonder verhaal bij een lied." Aan het woord is Bettina Pols, één van de vier enthousiaste organisatoren. De Ontmoetingskerk in Krimpen aan de Lek organiseert komende zondag dit jaar voor de vierde keer een Top 2000-dienst.

Door Elsa van der Ham

"Kom zondag gewoon lekker zitten en genieten", vervolgt Bettina haar verhaal. "Het is heel vrij. Mensen mogen altijd spontaan meezingen en klappen. Er is geen preek en geen psalmen. Het is de muziek die ons aan het denken zet. We hebben het uur ingedeeld in blokjes 'hoofdstukken', zoals hoort bij een goed verhaal. Tussen elk hoofdstuk vertelt iemand wat bij de liedjes."

"Gemeenteleden konden de afgelopen weken nummers indienen. Samen met de bandleider Hans Vliegenthart hebben we een prachtige selectie gemaakt die past bij het thema. Wim Sonneveld, Bruce Springsteen, Elvis, Boudewijn de Groot en Queen; er is zoveel moois!" De eigen Top 2000-band staat garant voor de muzikale kwaliteit.

Eerdere jaren zat de kerk "helemaal propvol gevuld". Ook dit jaar hoopt Bettina op een grote opkomst. "Het is voor alle mensen uit Krimpen aan de Lek en omstreken. Of ze nou gewend zijn om naar een kerk te gaan of niet, dat maakt niet uit! De muziek staat centraal en dat mag ieder op zijn of haar eigen manier raken en ontroeren. Persoonlijk vind ik het altijd bijzonder om te merken dat de muziek mensen verbindt. Echt mét elkaar zijn, is zo waardevol! Dit raakt en motiveert mij altijd enorm."

Elk jaar krijgt Bettina positieve reacties. "Mensen vinden het fantastisch. Normaal hoor je op zondag de klokken luiden, maar, ga je dan? Mensen durven niet altijd. Dit is bij uitstek zo'n gelegenheid om eens binnen te komen. Echt, niet twijfelen, gewoon komen!"

De Top 2000-dienst wordt op zondag 16 februari gehouden in de Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 90, Krimpen aan de Lek. Thema: 'Een goed verhaal'. De dienst begint om 18.30 uur. Vanaf 18.00 is de deur open. Voor alle bezoekers is er voor en na de dienst een drankje en gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De entree is gratis. Tijdens de dienst is er een collecte voor de onkosten.

De Ontmoetingskerk is een actieve PKN-gemeente die graag voor 'ieder wat wils' biedt.

Meer berichten