Susan Smit
Susan Smit (Foto: de Schrijverscentrale)

Schrijfster Susan Smit op bezoek in bibliotheek Schoonhoven

Schoonhoven - Susan Smit op bezoek in de bibliotheek op dinsdagavond 10 maart.

Susan Smit (1974) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ze debuteerde in 2001 met het boek Heks, een verkenning van de voorchristelijke Europese religie. Ze schreef achttien boeken, waarvan romans als de bestsellers Gisèle en De eerste vrouw en boeken over persoonlijke ontwikkeling als Wijze vrouwen en Hotel hartzeer (met Marion Pauw), over groeien door liefdesverdriet.
Ze staat bekend om haar speelse en nuchtere benadering van spiritualiteit. En om het onderwerp romantische liefde dat, naast kunst en oorlog, altijd een rol in haar werk speelt. Met de historische roman Vloed (2010) kreeg ze lovende kritieken en brak ze als romanschrijfster door bij het grote publiek. Het werd bewerkt tot een toneelstuk.
Smit schrijft columns in o.a. Happinez, publiceert elk nummer een erotisch verhaal in WENDY, schrijft voor Opzij, bespreekt literatuur in Happinez en RTL Late Night en is een veelgevraagd spreekster.

Momenteel werkt ze aan haar nieuwe historische roman Tropenbruid, die komt eind januari 2020 uit bij uitgeverij Lebowski. Het gaat over een weesmeisje uit het Amsterdams Burgerweeshuis dat rond 1907 'met de handschoen' trouwt en naar Nederlands-Indië vertrekt.
Op deze avond komt Susan vertellen over haar schrijverschap en wat haar drijft. Natuurlijk komt ook haar nieuwste roman aan bod. Susan bezoekt de bibliotheek aan de Spoorstraat op dinsdag 10 maart. U bent van harte welkom: de bibliotheek opent om 19:30 uur, de lezing begint om 20:00 uur. ‘Aan Tafel Bij Jonne’ verzorgt de koffie met iets lekkers en in de pauze is er een heerlijk drankje naar keuze. Boekhandel Bruna is aanwezig met een boekenstand en Susan signeert in de pauze. Aansluitend is er nog gelegenheid tot het stellen van vragen.

Toegangskaarten zijn te koop bij de bibliotheek voor € 15, bibliotheekleden betalen slechts

€ 10,-.

N.B. In verband met de lezing sluit de bibliotheek deze avond om 19:00 uur!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden