Wethouder Kirsten Jaarsma en manager Anton Maurik tijdens de opening. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Wethouder Kirsten Jaarsma en manager Anton Maurik tijdens de opening. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JWIJNTJES 0654257277)

Tweede Inloophuis geopend in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - In de week van Wereld Kanker Dag, op donderdag 6 februari, werd in De Tuyter het tweede Inloophuis voor mensen die leven met kanker geopend.

Door Thea van der Raaf

Tijdens de feestelijke gebeurtenis hield wethouder Kirsten Jaarsma een openingswoord en werden de bezoekers getrakteerd op koffie met een lekker gebakje. Voor de mensen waarom het gaat was een verwendag georganiseerd met o.a. een schoonheidsspecialist, ontspanningsmassage en een mooie portretfoto, mogelijk gemaakt door de sponsoren.

Het Inloophuis De IJssel, zoals het officieel heet is een ontmoetingsplek voor mensen die kanker hebben en familie, mantelzorgers en nabestaanden die met deze ziekte te maken hebben of hebben gehad. "Een plek waar mensen kunnen komen als ze behoefte hebben aan een praatje, of juist afleiding zoeken", legt manager Anton Maurik uit. "De wereld staat op z'n kop, in je hoofd gebeurt van alles en je bent totaal uit het veld geslagen." Elke dinsdag- en en donderdagmiddag kun je op een laagdrempelige manier meedoen aan leuke activiteiten of gewoon een kop koffie drinken met lotgenoten. "Mensen die met kanker te maken hebben zijn hier welkom om te verwerken, weer in hun eigen kracht te komen. We hopen dat ze dan uiteindelijk weer in de maatschappij kunnen functioneren."

Informatie en activiteiten vind je op inloophuisdenijssel.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden