Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt 278 kinderen in Krimpenerwaard

Krimpenerwaard - Sporten, muziekles, zwemmen, dansen, het lijkt zo normaal dat alle kinderen dit kunnen doen. Maar niet elke ouder kan het betalen. Het Jeugdfonds helpt kinderen in armoede en heeft in het afgelopen jaar voor 278 kinderen in Krimpenerwaard de sport- of cultuurlessen betaald.

Het is belangrijk dat kinderen kunnen sporten of iets aan kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Door de inzet van het Jeugdfonds kunnen kinderen toch lid worden bij de plaatselijke sportvereniging en cultuurinstelling.

Kinderen kunnen ook zwemdiploma halen
Naast voetbal, dansen, handbal of tekenen is het ook mogelijk om een zwemdiploma te halen via het Jeugdfonds. In het afgelopen jaar hebben 113 kinderen via het Jeugdfonds mee gedaan aan zwemles.

Tussenpersonen kunnen aanvraag doen
Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen, hier is een tussenpersoon voor nodig. Een tussenpersoon kan een leerkracht, buurtsportcoach of professionele hulpverlener zijn. Kent u een gezin waar thuis geen geld is voor sport of cultuur? Kijk dan voor meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden