Momenteel werkt ze aan haar nieuwe historische roman Tropenbruid, die komt eind januari 2020 uit bij uitgeverij Lebowski.
Momenteel werkt ze aan haar nieuwe historische roman Tropenbruid, die komt eind januari 2020 uit bij uitgeverij Lebowski. (Foto: de Schrijverscentrale)

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Susan Smit op bezoek in bieb

Schoonhoven - Schrijver Susan Smit komt op dinsdagavond 10 maart op bezoek in de bibliotheek Schoonhoven. Susan Smit (1974) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft columns in o.a. Happinez, publiceert elk nummer een erotisch verhaal in Wendy, schrijft voor Opzij, bespreekt literatuur in Happinez en RTL Late Night en is een veelgevraagd spreekster. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe historische roman Tropenbruid, die komt eind januari 2020 uit bij uitgeverij Lebowski. Tijdens deze avond komt Smit vertellen over haar schrijverschap en wat haar drijft. Natuurlijk komt ook haar nieuwste roman aan bod. Susan bezoekt de bibliotheek aan de Spoorstraat op dinsdag 10 maart. De bibliotheek opent om 19:30 uur, de lezing begint om 20:00 uur. ‘Aan Tafel Bij Jonne’ verzorgt de koffie met iets lekkers en in de pauze is er een heerlijk drankje naar keuze. Aansluitend is er nog gelegenheid tot het stellen van vragen. Toegangskaarten zijn te koop bij de bibliotheek voor € 15, bibliotheekleden betalen slechts € 10,-.

Hugo Borst komt voorlezen

Krimpenerwaard - Op dinsdag 10 maart organiseren de 3 welzijnsstichtingen van de Krimpenerwaard St. WON, SWOS en SWOK-Midden een avond voor mantelzorgers. Speciale gast is Hugo Borst die komt voorlezen uit zijn bestseller 'Ma' en in gesprek gaat met de aanwezigen. Locatie Amicitia Lekkerkerk, tijd 20.00 – 22.00 uur. Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden wel is aanmelden verplicht en kan via SWOK-Midden, tel. 0182-350012 of info@swok-midden.nl. "Wij kunnen eventueel vervoer voor u regelen."

'Ieder leven een boek waard'

Lekkerkerk - Stichting WON organiseert een workshop 'Ieder Leven is een Boek Waard'. Met een groep deelnemers gaat men, o.l.v. een gespreksleider, in gesprek over onderwerpen van vroeger zoals jeugd, school en werk/huishouden. Vervolgens kunnen deelnemers, met hulp, de belangrijkste dingen of mooiste herinneringen daarvan op papier zetten. Zo ontstaat er een mooi levensverhaal op papier. De workshop wordt gehouden op zes maandagen van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Lekkerkerk. De eerste keer is op maandag 23 maart en vervolgens om de week. Deelname aan deze workshop is gratis. "Heeft u belangstelling om mee te doen? Dan bent u van harte welkom." Graag aanmelden bij Stichting WON, tel. 522045 of info@stichtingwon.nl. "Ook zoeken wij nog vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij het samenstellen van de levensboeken tijdens dit project."

Senior Whatsapp

Ouderkerk a/d IJssel - Op woensdag 26 februari van 13.30 tot 16.00 uur wordt de cursus Senior Whatsapp gehouden in Senioren Convent Ouderkerk, Dorpsstraat 19. "Met deze workshop leren wij alles over de populaire berichtenapp Whatsapp voor Android-smartphones. Downloaden en instellen van de app, versturen van berichten, foto's en video, het beheren van chats en het maken van een groepsgesprek komen aan bod. "Er is een zeer handig boekje bij 'Leer alles over Whatsapp' dat u voor de prijs van €4 ter plaatse kunt bestellen. De kosten van deelname bedragen €11,- Aanmelden via tel. 0180 601925 of 0180 681569

Achtste reünie

Regio - Na het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 zijn veel Nederlandse kinderen door pleegouders in Denemarken opgevangen om zowel lichamelijk als geestelijk te herstellen. Deze uitzendingen werden destijds georganiseerd door o.a. Het Rode Kruis en de Deense organisatie Red Barnet. Dit jaar 75 jaar geleden. Op woensdag 15 april is er in de Deense Zeemanskerk aan de Coolhaven te Rotterdam een reünie, alweer de achtste. "Wij verzoeken alle destijds naar Denemarken uitgezonden kinderen zich aan te melden voor deze reünie. Tijdens een gezellig samenzijn kan men van gedachten wisselen over zijn/haar ervaringen. Aanmelden kan via de site van de Deense Zeemanskerk: www.kirken.nl, bij Els en Philip Vink (bleekneusje): phv1935@gmail.com / tel. 06-19843065 en
Maaike v.d. Plas: ekiaam1963@yahoo.com / tel. 070-3467267.

Loopcursus

Lekkerkerk - AV Start te Lekkerkerk start donderdag 12 maart met een loopcursus voor beginnende lopers. Deze cursus is voor mannen en vrouwen die, op een verantwoorde manier, met de loopsport kennis willen maken. Je wordt door ervaren en deskundige trainers begeleid, bij wie je met al je vragen, wat lopen betreft, kunt aankloppen. De loopcursus omvat ongeveer 14 trainingen in een periode van 15 weken. In deze cursus leert men de juiste looptechniek, welke rek- en strekoefeningen men kan doen en hoe het (hard)lopen voorzichtig op te bouwen richting 5 km onafgebroken (hard)lopen. De afsluiting van de cursus vind plaats in de Loet met een gezamenlijke 5 kilometer vergezeld door mensen uit andere trainingsgroepen van AV Start op donderdag 25 juni. De trainingen zijn op donderdag van 19.30 tot 20.45 uur. Er wordt verzameld bij het clubhuis van AV START (Sportcomplex Weydehoeck Weidelaan te Lekkerkerk). De cursus kost €15 en aanmelden kan via loopcursus@avstart.nl.

Mooi bedrag

Krimpenerwaard - Het benefietconcert voor ZOA-vluchtelingenzorg van 7 februari heeft het mooie bedrag van 2886,90 opgeleverd. Dit bedrag komt van sponsors en een collecte op de avond zelf. Het opgehaalde bedrag gaat naar noodhulp aan vluchtelingen in Irak. "Het was genieten deze avond van de prachtige muziek gemaakt door Mark Brandwijk & Anne van Rijs en Eva Zoeteman."

Schaatsen van toen en nu

Krimpenerwaard -Op woensdag 19 februari komt de heer Wim van Herk vertellen over schaatsen van toen en nu. Na de pauze vertoont hij nog een mooie film, wellicht over de laatste Negendorpentocht. Welkom in de seniorenruimte van het cultureel centrum De Zwaan, Kerkweg 2 (tel. 362650). Entree € 4 incl. koffie of thee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden