Mondzorg aan de Lek is verhuisd naar De Markt 108 in Krimpen aan de Lek. Er is Open Huis op vrijdag 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur.
Mondzorg aan de Lek is verhuisd naar De Markt 108 in Krimpen aan de Lek. Er is Open Huis op vrijdag 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur. (Foto: )

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Legobouwdag

Schoonhoven - Op vrijdag 28 februari biedt de speelotheek Leentje Beer een legobouwdag aan. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen, naar eigen fantasie, met lego spelen. De speeltijden zijn in de ochtend van 10.00 tot 12.00 uur of in de middag van 14.00 tot 16.00 uur. Entreegeld is 2 euro per kind. U kunt uw kind aanmelden via legobouwdagschoonhoven@gmail.com. De speelotheek is gevestigd aan Tinbergenlaan 40 in Schoonhoven.

Koningsmarkt

Krimpen aan de Lek - Het lijkt voor nu nog even weg, maar de medewerkers van Krak zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor de markt op Koningsdag in Krimpen aan de Lek. "U kunt vanaf nu een kraam huren door zich via secretaris.krak@gmail.com aan te melden. Een kraam is 3 meter en kost € 37,50. Reserveren kan tot uiterlijk 20 april 2020."

Kruiden

Krimpenerwaard - De Krimpense Marjan Pols de Pee verzorgt kruidenworkshops op maat. Haar missie is mensen te verbazen en tegelijk enthousiast te maken voor een meer natuurlijke manier van leven. De maximaal zes deelnemers leveren van tevoren een vraag of klacht aan en Marjan baseert daarop de invulling van de workshop. Zo maken de deelnemers bijvoorbeeld wasmiddel van klimop of lijnzaad crackers tegen obstipatie. Marjan combineert haar kennis van kruiden met het psychosociale aspect, een unieke combinatie waarmee ze telkens aanvullend bezig is. Haar netwerk is groot, wanneer iemand meer baat heeft bij een osteopaat of reflexoloog verwijst ze hen door. Nieuwsgierig? Kijk op haar website: www.marjanpolsdepee.nl

Workshop
over Internet

Krimpenerwaard - Op verschillende plaatsen in de Krimpenerwaard worden weer gratis workshops aangeboden vanuit de welzijnsstichtingen, SCO en Bibliotheek. Dit keer is het thema: (veilig) internetten. Onderwerpen zijn: handige zoekopdrachten, betrouwbaarheid, verwerken van informatie, gesproken opdrachten, etc. De workshops vinden plaats op: 3 maart in Bergambacht, 5 maart in Ammerstol, 9 maart in Lekkerkerk, 10 maart in Ouderkerk, 16 maart in Schoonhoven, 19 maart in Gouderak en 24 maart in Krimpen aan de Lek Aanmelden voor deze gratis workshop of meer informatie (rondom tijden en locaties) via tel.: 0180-669999.

Open huis bij Mondzorg

Krimpen aan de Lek - Op 1 februari was de verhuizing van Mondzorg aan de Lek naar De Markt 108 in Krimpen aan de Lek een feit. Voor belangstellenden is er Open Huis op vrijdag 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur. Na bijna 38 jaar praktijk aan huis sluit tandarts Van der Bas de deur aan de Schepenstraat. Hoewel hij al die jaren met veel plezier de tandarts in het dorp was, vond hij de tijd gekomen om het stokje door te geven. Vanaf oktober was zijn opvolgster, tandarts P. Schuschakow al parttime aan het werk aan de Schepenstraat om te kunnen wennen en om een nieuwe praktijkruimte te realiseren. Inmiddels is het patiëntenbestand aan haar overgedragen en kunnen de patiënten terecht in een splinternieuwe praktijkruimte aan De Markt. Niet alles is nieuw, want de assistentes Danielle Jansen en Sandra van Rietschoten zijn vertrouwde gezichten die 'mee verhuizen' en ook tandarts Van der Bas zal nog enkele dagdelen per week in de nieuwe praktijk actief zijn. Daarnaast is het team uitgebreid met Nel van Krimpen als balieassistente. De praktijk is open voor nieuwe patiënten via het reeds bekende tel. 0180- 511459. U kunt ook mailen: MondzorgaandeLek@gmail.com.

Doe mee met jeugdtheater

Krimpen aan de Lek - Jeugdtheaterhuis Z-H komt naar het Cultuurhuis. Je kind(eren) praat/praten er misschien over, omdat ze deze weken workshops krijgen op de basisschool. Maar donderdag 20 februari zijn er ook proeflessen in het Cultuurhuis. "Lijkt het je leuk om mee te doen aan de lessen, maar weet je nog niet helemaal zeker of het wel iets voor jou is? Schrijf je dan in voor de gratis proeflessen en kom er zelf achter of jij houdt van acteren, zingen en dansen!"

De proeflessen zijn op 20 februari; voor groep 2 en 3 van 15.30 tot 16.00 uur; voor groep 4, 5 en 6 van 16.15 tot 17.00 uur en voor groep 7 en 8 van 17.15 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie of om je in te schrijven voor de proeflessen op www.jeugdtheaterhuis.nl. Meteen inschrijven voor de vaste lessen kan natuurlijk ook! De theaterlessen gaan donderdag 5 maart definitief van start.

Aanschuiven

Krimpen a/d Lek - Zondag 23 februari kunt, na Muziek op Zondagmiddag met Operette Havenstad, weer aanschuiven aan de Aanschuiftafel van de Brasserie De Markt in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. Lekker eten wat de pot schaft; geen gedoe, geen luxe, maar gewoon een lekkere maaltijd voor maar € 9,50 p.p. Inloop 17.30 uur (na muziek op zondagmiddag). Aanvang 18.00 uur. Bij de Brasserie kunt u vragen wat er op het menu staat; het menu wordt ook gepubliceerd op de Facebook: Brasseriedemarktkrimpenadlek. Graag uiterlijk op de vrijdag ervoor bij brasserie De Markt reserveren.

Expositie in Cultuurhuis

Krimpen aan de Lek - Vanaf februari exposeert Alexander Marijke met zijn schilderijen in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek met als thema: 'Kunst komt uit het afvoerpuntje van de ziel'. In de zomer van 2019 kwam Alexander Marijke in aanraking met het Activeringcentrum de Buurtschuur in Lekkerkerk. Daar kreeg hij schilderles van Ina Verkaik van Atelier Lokaal. Deze, voor het eerst in zijn leven, gevolgde schilderlessen waren een doorbraak in zijn werk geweest en is hij gekomen van iemand die van 17 jaar alleen thuis, in isolement, abstract schilderde naar iemand die een expositie geeft in het Cultuurhuis. Zijn werk is tot eind maart nog te zien in het Cultuurhuis. Maandag 24 februari om 11.00 uur vindt de opening van deze expositie plaats.

Mail uw activiteit naar: redactie.ijl@dpgmedia.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden