WK gangers: kdo turners incl trainers.
WK gangers: kdo turners incl trainers. (Foto: Een van de selectie leden)

KDO rhönradselectie hofleverancier in het Nederlandsteam op het WK

Krimpen aan den IJssel - Zaterdag 8 februari stond al lang vast als belangrijke datum in de agenda’s van de rhonrad selectie. De tweede en tevens laatste kwalificatie ronde voor het WK in New York. De spanning was groot bij de raddraaiers en uiteraard ook bij hun ouders. Aangemoedigd door teamgenoten vanaf de kant, begon de wedstrijd met de junioren. Gabriel Lomans, Xenia Sutters en Ilana Bezemer respectievelijk 1e, 3e en 4e.

In de tweede en laatste ronde was het de beurt aan de senioren: Sannah Boer, Simone Schot, Sanne Romijn, Marinde Smolders, respectievelijk 1e, 3e, 4e en 5e.

Na twee kwalificatiewedstrijden hebben alle raddraaiers van de selectie KDO Krimpen, welke kans maakte op deelname aan het WK, deze met glans weten te benutten.

In de week van 10 tot 14 februari zijn de geselecteerde mensen officieel gebeld en gevraagd door de landelijke technische commissie (LTC) of ze plaats wilde nemen in het Nederlands team. Vrijdag 14 februari kwam het team voor het eerst bij elkaar en werd ook helder welke drie coaches mee mogen. Het is voor KDO Krimpen een hele eer dat beide trainers/coaches gevraagd zijn door de LTC om plaats te nemen in het Nederlands team.

Kirstin Heerdink en Martine van den Boogaard zijn als trainers/coaches van grote waarde. De kennis en kunde van deze trainers is groot en is de onmisbare schakel in dit KDO succes.

Het WK wordt gehouden in de week van 13 t/m 18 juli.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden