Foto: Ingrid Koenen

Nu ook peuteropvang bij Kiezel en Kei in Bergambacht

Bergambacht - Kiezel en Kei, de buitenschoolse opvanglocatie van IJsselkids Kinderopvang in Bergambacht biedt nu ook peuteropvang aan. "Zo kunnen ook de jongere kinderen zich bij ons optimaal ontwikkelen", vertelt Marjolein Buskop-Goes, locatiemanager van Kiezel en Kei.

Doorgaande leerlijn

In het centrum van Bergambacht staat OBS Kiezel & Kei, IJsselkids verzorgt hier al langere tijd de BSO. School en opvang zijn de samenwerking in aanloop naar een eventueel IKC aan het intensiveren. Vanaf 1 april komt in school daarom ook peuteropvang. Het doel? "Zorgen voor een doorgaande leerlijn zodat de overgang naar de basisschool straks soepel verloopt", vertelt Marjolein. "De kinderen kunnen nu vanaf de peuterleeftijd bij ons terecht. En als ze naar de basisschool gaan, is er ook de mogelijkheid om bij ons naar de BSO te komen. Zo begeleiden we kinderen een lange periode en bouwen we een sterke band met ze op."

Ontwikkeling stimuleren

IJsselkids werkt met de VVE-methode Uk & Puk. "Een speciaal programma met activiteiten die erop gericht zijn om de brede ontwikkeling van kinderen te stimuleren", zegt Marjolein. "De kinderen krijgen activiteiten aangeboden die bij hun belevingswereld passen en waar nodig krijgen ze extra aandacht of meer uitdaging."

Over IJsselkids

IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.


Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden